Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Vintgar szurdok és a Bledi tó

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2022. július 30
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

Előző időpont: 2022.05.21.

Előző időpont: 2022.05.21.

Családi kedvezmény:

1 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 10%
2 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 20%
2 felnőtt és 2 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 30%
2 felnőtt és 3 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 40%

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Budai út - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Budapest, Népliget – Székesfehérvár, Albapark Autópálya Étterem - Siófok, Tesco - Nagykanizsa, Tesco

Vintgar szurdok és Bled

Találkozás Kecskeméten a volt Domus Áruház parkolójában, indulás pénteken az éjszakai órákban (éjszaka az autóbuszon). Folyamatos utazás pihenőkkel. A délelőtti órákban érkezünk meg Szlovénia legszebb szurdokához, a Vintgar szurdokhoz. A szurdok igazán látványos, és könnyen bejárható a kb. 2 km-es táv erdei utakon és fából épített fahidakon keresztül. A szurdok legszebb természeti látványossága a 16 m magas Sum vízesés, de itt láthatjuk a bohinji vasútvonal egyíves kőhídját, valamint egy gátat, ahonnan a víz egy kisebb vízi-erőműhöz folyik el. A szurok bejárása után autóbusszal a kb. 6 km-re lévő Bledbe látogatunk el. Bled Szlovénia ékszerdoboza. Először egy csaknem 100 méteres függőleges sziklafal tetején található várat keressük fel. A várkastélyban ma múzeum működik, ahol bemutatják Bled és a kastély történelmét. A kiállítások mellett egy étterem és kávézó is található a várban, illetve innen a legszebb a kilátás a Bledi-tóra. A várlátogatást követően szabadprogram lesz a városban, ami alatt akár hajókázhatunk (pletna) is a tavon, elérve a Bledi-szigetet, ahol a Mária mennybemenetele templom található. Ezt követően délután indulunk vissza, érkezés Kecskemétre a vasárnap hajnali órákban (éjszaka az autóbuszon).   

Belépőjegy árak a "Fontos információk" fül alatt találhatóak!

 

Szlovénia

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Szlovén Köztársaság
 • Főváros: Ljubljana
 • Államforma: parlamenti demokrácia
 • Terület: 20.253 km2
 • Vallás: római katolikus (+ 30 bejegyzett vallási közösség
 • Hivatalos nyelv: szlovén
 • Időeltérés: GMT + 1

Földrajz: Ausztria, Horvátország, Magyarország és Olaszország határolja az országot, délnyugati részét az Adriai tenger vize érinti, a Trieszti öbölben. Szlovénia tájai nagyrészt dombosak, az ország területének több mint 90%-a 300 méterrel a tengerszint felett fekszik. Az ország 43%-a mezőgazdasági terület - szőlőültetvények, szántók - a maradék terület pedig erdővel borított. Az ország gazdag ásványi anyagokban, természeti értékekben, tengerpartja nyugodt, szép és kedvező árfekvésű. Nagyon sok városa magán viseli a Habsburg és a Velencei Birodalom jellegzetes jegyeit, ezért a turista a szlovén Alpokban járva Bajorországban érezheti magát.
Beutazási szabályok: Az Európai Unió tagja, magyar állampolgárok érvényes úti okmány (személyi igazolvány, útlevél) birtokában vízummentesen utazhatnak Szlovéniába.
Egészségügy: A magyar állampolgárok a magyarországi lakóhely szerint illetékes Megyei Egészségbiztosítási Pénztár által kiállított E111-es számú nyomtatvány alapján részesülhetnek sürgős és orvosilag indokolt esetben egészségügyi ellátásban.
Vallás: Római katolikus nagy részben.
Valuta: Az ország hivatalos pénzneme az Euró.
Biztonság: Szlovéniában a közbiztonság jónak mondható, de forgalmas helyeken értékeikre fokozottabban vigyázzanak.
Közlekedés: A buszhálózat átszövi az országot, minden települést elérhetünk a gyors és kényelmes buszokkal. Az ország autópályái lassan, de folyamatosan épülnek, elsősorban az Olaszország és Ausztria felé vezető szakaszon. A díjak viszonylag alacsonyak, de az inflációval arányosan nőnek. A közlekedési szabályok betartását Szlovéniában szigorúan veszik, a határtól a nagyobb városok felé vezető utakon gyakran találkozhatunk forgalomellenőrzéssel
Elektromosság: 220 V, 50 Hz.
Időeltolódás: GTM +1.
Telefon: Az ország hívószáma 386.
Időjárás: Az északnyugati területeken hegyvidéki klíma - azaz enyhe nyár, hideg tél és sok csapadék - uralkodik. Az Adriai-tenger partvidéke és a Primorska régió mediterrán éghajlatú, meleg, száraz nyár és enyhe tél jellemzi. A keleti területeken a magyarországihoz hasonló éghajlat van. A leghidegebb hónap a január, a legmelegebb pedig a július.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépők összegét, valamint a baleset-, betegség és poggyászbiztosítás összegét, mely irodánkban is köthető.

Belépők:
Vintgar szurdok: kb. 8€ 
Pletnázás a tavon: kb. 15€
Bledi sziget Harangtorony látogatással: kb. 9€
Bledi vár:  F: kb. 11€, 14 éves kor alatt: kb. 5€

A fakultatív belépők összegei tájékoztató jellegűek!
A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.


Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.


Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!