Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Egerszalók felfedezése borozással

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2021. október 2
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

Családi kedvezmény:

1 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 10%
2 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 20%
2 felnőtt és 2 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 30%
2 felnőtt és 3 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 40%

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Budapest, Népliget

Egerszalók és a Szépasszony-völgy

Találkozás Kecskeméten, a volt Domus Áruház parkolójában, indulás a kora reggeli órákban. Először a Gyógyvizek völgyébe, Egerszalókra látogatunk el. Sétánkat Egerszalók igazi nevezetességénél kezdjük, a Sódombnál. A domboldalon lefolyó víz eddig összesen 1200 négyzetméteres, látványos mészkőlerakódást épített ki, ami Európában egyedülálló. Az egerszalókihoz hasonló sódomb csak Törökországban és az Amerikai Egyesült Államokban, a Yellowstone Nemzeti Parkban található. A sódomb mára helyi védelem alá került, a fürdő építése után pedig létrehoztak egy sétautat is, melyen könnyedén megközelíthetjük a csodát.  Ezt követően a barlanglakásokat keressük fel, amelyek a 17-18. században készültek, és még a 60-as években is lakták. A barlanglakásokban 2014-ben helytörténeti gyűjtemény került kialakításra, ezzel egyedi élményt nyújtva az ide látogatóknak, majd 2017-ben kialakították a Sáfránykertet. A Sáfránykert egy ökoépítészeti és néprajzi mintákat ötvöző közösségi tér a paraszti kultúrából átmentett értékekkel. Napunk zárásaként Heves megye legnagyobb összefüggő borospincés területére, a Szépasszony-völgybe utazunk, ahol több vendéglátóegység található. Itt az is megtalálja a számítását, aki csúcsborokat szeretne kóstolni, és az is, aki egy kistermelővel szeretne beszélgetni a borkészítés rejtelmeiről.  Finom borok, jó ételek, változatos programok várják az ide látogatókat, ezért érdemes eljönni a Szépasszony-völgybe. Szabadidő után indulás vissza Kecskemétre, érkezés a késő esti órákban.

 

Magyarország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Magyar Köztársaság
 • Főváros: Budapest
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 93 036 km2
 • Vallás: katolikus (66%), protestáns (28%)
 • Hivatalos nyelv: magyar
 • Időeltérés: nincs

Földrajz: Magyarország a Kárpát-medence középső és nyugati, alacsony fekvésű harmadára terjed ki, kétharmad része

Magyarország Közép-Európában, a Kárpát-medencében fekvő, tengerparttal nem rendelkező ország. Az országot északról Szlovákia, északkeletről Ukrajna, keletről és délkeletről Románia, délről Szerbia és Horvátország, délnyugatról Szlovénia, nyugatról Ausztria határolja.

Fő- és egyben legnépesebb városa Budapest. 100 000 lakosnál népesebb városai még Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét és Székesfehérvár.

Az ország 1955 óta ENSZ, 1990-től az Európa Tanács, 1996 óta – egyebek között – az OECD, 1999 óta a NATO, 2004 óta az Európai Unió, 2007. december 21-e óta pedig a schengeni övezetnek is tagja, és egyik alapítója az úgynevezett Visegrádi Együttműködés szervezetnek.

Az ország és az állam hivatalos neve 2011. december 31-ig az alkotmány szerint Magyar Köztársaság volt, 2012. január 1. óta az Alaptörvény szerint Magyarország. Államformája köztársaság.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás költségét (autóbusz) és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A belépőjegyet a barlanglakásba, valamint a borozást a Szépasszony-völgyben.

Barlanglakás: F: kb. 600 Ft/fő, 12 éves kor alatt és 65 év felett: 400 Ft/fő

A fakultatív belépőjegyek tájékoztató jellegűek!
A programváltozás jogát irodánk fenntartja!

 

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.
Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.

Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!