Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Zakopane és a Lomnici csúcs

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2022. július 2 - 2022. július 3
Autóbusz
Panzióban
Reggeli
Biztosított

Törzsutas, Nyugdíjas és Gyerekkedvezmény (14 éves korig): 2.000 Ft/fő

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi út - Budapest, Népliget

Zakopane

1.nap: Találkozás Kecskeméten, a volt Domus áruház parkolójában, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás után érkezünk Zakopaneba. Ha valaki itt jár, kötelező program a Gubałówka-hegy meglátogatása! Az azonos nevű siklóval felmegyünk a hegyre, ahol a Tátra valamint a város csodás panorámájában gyönyörködünk. Fent a hegyen éttermek és bazárok, lovaskocsisok vagy lovasszánosok várják a turistákat. A Gubałówka-hegyről megcsodálhatjuk Zakopane, s tán a Lengyel-Tátra egyik leghíresebb csúcsát, az 1894 méter magas Giewont-ot, azaz az Alvó-Lovagot. A városból is egyszerű megtalálni, hisz a csúcson lévő kereszt segítségével könnyen beazonosítható. A Giewont gyakorlatilag Zakopane szent hegye, így aztán nyáron, főleg jó időben, rengeteg túrázó látogatja. Visszasiklózunk a kiindulópontra, majd szabadprogram a piacon. Rengeteg a bőr, a szőrme, mindenféle faáru, kalap, helyi mintájú kendő, ékszer, a szuvenír, és a híres zakopanei sajt. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat Zakopane környékén.

 

Tátralomnic

2.nap: Reggelit követően Szlovákiába utazunk, Tátralomnicra. Itt lanovkával lehetőség van a Magas-Tátra második legmagasabb csúcsára, Lomnici-csúcsra (2634 m) feljutni. Tátralomnicról kabinos felvonó közlekedik a Start átszállóállomásig, ahol át kell szállni újabb kabinokba, melyek a Kő-pataki-tóig közlekednek. Itt újabb átszállás következik immár a csúcsra vezető kabinba, amely a 855 méteres szintkülönbséget 8,5 perc alatt küzdi le. A csúcson 50 percet tartózkodhatunk, eközben egy rövid séta során elérhető kilátópontokról gyönyörködhetünk a párját ritkító kilátásban, vagy a kilátóteraszon tehetünk néhány lépést az alattunk lévő mélység fölött. Érkezés Kecskemétre a késő éjszakai órákban. 

 

Lengyelország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Lengyel Köztársaság
 • Főváros: Varsó
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 312 683 km2
 • Vallás: római katolikus, keleti ortodox, protestáns
 • Hivatalos nyelv: lengyel
 • Időeltolódás: nincs

Földrajz: Lengyelország Közép-Európában található. Szomszédos országai: Németország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Fehéroroszország, Litvánia, Oroszország. Tengeri határ választja el Dániától és Svédországtól. Lengyelország nagy része síkság. hegyvidékei közé tartozik a Szudéták és a Kárpátok, melynek része a Tátra, ahol Lengyelország legmagasabb pontja található. Legnagyobb folyói a Visztula, az Odera, valamint Warta és a Bug. A jég formálta Mazuri-tóhátság a leglátogatottabb tóvidék az országban, vonzó turistacélpont. Városok, középkori várak, kastélyok, és gazdag múzeumok vonzzák ide a turistákat. Az ország déli részében magyar emlékeket is találhatók, amik a közös múltra utalnak.

Beutazási szabályok: Magyar állampolgár Lengyelország területére érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhat be. Három hónapnál hosszabb tartózkodás esetén tartózkodási engedélyt kell beszerezni.

Egészségügy: Az egészségügyi ellátás színvonala hasonló a magyarországihoz. A felmerülő kockázatok kezelésére két megoldás közül választhatunk: baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást kötünk, vagy kiváltjuk az E111 jelzésű nyomtatványt.
 

Vallás: római katolikus (95%)

Valuta: Lengyelország pénzneme a Złoty (PLN). 

Strand: A lengyel tengerparton, hosszan húzódnak a homokos strandok. A partvonal homokos, de van ahol sziklás. A Balti-tengert egész évben látogatják a gyógyulni, felfrissülni vágyók. Ezek az fürdőhelyek őrzött strandokkal, Vizi csúszdákkal, röplabdapályákkal, vízi bicikli, vízisí, kajak, vitorlás és szörfdeszka kölcsönzőkkel várják a nyaralni vágyókat

Biztonság: Az ország közbiztonsága hasonló Magyarországéhoz.

Közlekedés: A közlekedés Magyarországhoz hasonlóan balkormányos. A lengyel utak állapota sokat javult, de még így is csak töredékük felel meg az európai uniós normáknak. Az autópálya hálózat elég fejletlen, de folyamatosan építik. A lengyelek alapvetően biztonságosan vezetnek. Tömegközlekedésben a vasút vagy a busz használatos.

Elektromosság: 220V 50Hz
Telefon: Az ország előhívószáma: +48. 

Időeltolódás: nincs

Gasztronómia: Kedvenc ételeik a levesek és a mártások, a burgonya és a húsok, zöldségeket nem nagyon fogyasztanak. Leghíresebb lengyel ételek: bigos (savanyú káposzta és hús), és a barszcz leves. Általában négyszer étkeznek az emberek. A tea és a vodka igen kedvelt italok, mind a helyiek, mind pedig a turisták számára.

Időjárás: Lengyelország éghajlata mérsékelt kontinentális, hideg, felhős, csapadékos. A tél mérsékelten hideg és a nyarak enyhék, amelyeket szintén sok csapadék jellemez. Északon emellett óceáni éghajlat jellemző.

 

Szlovákia

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Szlovák Köztársaság
 • Főváros: Pozsony
 • Államforma: Plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
 • Terület: 49 036 km2
 • Vallás: római katolikus, protestáns, pravoszláv, ateista  
 • Hivatalos nyelv: szlovák
 • Időeltérés: GMT +1 óra (+2 óra nyáron)

Földrajz: Szlovákia területének jelentős részét a Dévénynél kezdődő Kárpátok hegyvonulatai alkotják. Legnagyobb síksága a Szlovák Alföld. Kelet-Szlovákiában a Bodrog mentén találjuk a hasonlóan termékeny Tisza menti síkságot. Ami a medencéket illeti, a Vág völgyébe a Trencséni-, llavai-, Zsolnai- és a Liptói-medence a lényegesebb. Ez utóbbihoz szinte csatlakozik a Szepesi-medence a Poprád völgyében. A Kis- és Öreg Fátra között található a Turóci-medence. A Nyitra folyó mentén jelentős a Felsőnyitrai-medence. Dél-Szlovákiában a Hernád, Ida, Bódva folyó völgyeit Kassai-medence néven foglalják össze. Szlovákia folyói - a Poprádot s a Dunajecet kivéve - mind déli irányba folynak a Dunába vagy a Tiszába ömlenek. A legnagyobb folyó a Duna. Szlovákiai szakaszának hossza 172 km. Említésre méltó folyói még: Vág, Nyitra, Zsitva, Turóc, Garam, Ipoly. A Tisza 5 kmhosszan érinti Szlovákiát, viszont a kelet-szlovákiai helyek vízei mind bele ömlenek. A fontosabb mellékfolyók: Sajó, Hernád, és a Bodrog torkolata Magyarországon van. A természetes eredetű tavakat illetően azok kis terjedelműek, nagy részük tengerszem a Magas-Tátrában. Közülük a legnagyobb a Nagy-Hinci tó, legmagasabban - 2157 m - a Kék tó fekszik.

Beutazási szabályok: A beutazáshoz útlevélre, vagy érvényes személyi igazolványra van szükség. Ha a beutazó a szlovák-ukrán határon lép be Szlovákiába, és legalább 15.000 Sk összeget kíván bevinni magával Szlovákiába, köteles ezt a határon bejelenteni.

Egészségügy: Szlovákiában a magyar állampolgárok egészségügyi ellátására az uniós előírások vonatkoznak, vagyis az európai egészségbiztosítási kártyával lehet a biztosítási jogviszonyt, illetve az ellátásra vonatkozó jogosultságot igazolni

Vallás: római katolikus (60.3%), protestáns (8.4%), ateista (9.7%), ortodox (4.1%), egyéb (17.5%)

Pénzneme: Euró

Közlekedés: Szlovákia megközelíthető légi, vízi és vasúti vonalon egyaránt. Vízi közlekedés esetén személy- és teherszállítás a Dunán. Közvetlen hajójáratok Pozsony, Bécs, Hainburg és Budapest között. A szlovák vasút közvetlen vasút-összeköttetést biztosít Prágával, Béccsel, Budapesttel, Hamburggal, Berlinnel, Krakkóval, Varsóval, Bukaresttel, Moszkvával, Kijevvel, Lvovval.

Elektromosság: 220V/50 Hz - a kétágú lapos dugók probléma mentesen használhatók, azonban az otthoni kerek dugók nem minden esetben kompatibilis a konnektorokkal.

Időeltolódás: GMT +1 óra (+2 óra nyáron).

Telefon: Az ország hívószáma:421.

Időjárás: A kontinentális éghajlat miatt a nyár meleg, de gyakran enyhítik záporok, zivatarok, a tél hideg és legtöbbször havas. December és február között a hőmérséklet általában fagypont alatt van, a hegyekben igen kellemetlen hideg is lehet.

 

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét, szállást reggelivel és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépők díját, valamint a baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, mely irodánkban is köthető.

Egyágyas felár: 5.500 Ft/fő

Belépők:
Gubałówka sikló: kb. 25 PLN (retúr)
Tátralomnic – Kő-pataki-tó felvonó: kb. 23€ (retúr)
Kő-pataki-tó – Lomnici-csúcs: kb. 27€ (retúr)
Kaució: kb. 2€

A fakultatív belépők tájékoztató jellegűek!
A program és szálláshely változásának jogát irodánk fenntartja!

 

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!