Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Velencei karnevál 2nap/1éj

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Jelentkezés
2019. március 2 - 2019. március 3
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
*** Hotelben
Reggeli
Biztosított

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Pesterzsébet, Tesco / Budapest, Népliget – Székesfehérvár, Albapark Autópálya Étterem - Siófok, Tesco - Nagykanizsa, Tesco

Postojna

Felszálló helyek: Kecskemét - volt Domus parkoló, Kecskemét - Széchenyivárosi Penny, Lajosmizse, Budapest - Népliget, Székesfehérvár - Albapark Autópálya étterem, Siófok - Tesco parkoló, Nagykanizsa - Tesco parkoló

1.nap: Találkozó Kecskeméten a volt Domus parkolóban, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Első megállónk Szlovéniában, a Postojnai cseppkőbarlangnál lesz, mely Európa legnagyobb és leglátogatottabb „klasszikus karszt” barlangja. A barlanglátogatás után továbbutazunk Velence környéki szálláshelyünkre (Lido di Jesolo).

Velence

2.nap: Reggeli után megérkezünk Punta Sabbioniba, ahonnan a tengeri lagúnákon keresztül hajóval érkezünk meg Velencébe. Gyalogos városnéző sétaprogramunk során a Sóhajok hídja és a Szent Márk tér nevezetes épületei mellett (Campanile, Doge palota, Szent Márk bazilika) megtekintjük a közelben levő fontos látnivalókat is: Rialtó híd, Canal Grande, Halpiac, Casa d’Oro. Ezt követően a délutáni szabadprogram során mindenki belevetheti magát a karneváli ünnepség díszes forgatagába, önállóan gyönyörködhet a különleges hangulatú város látványában. Este autóbuszra szállunk és visszaindulunk Magyarországra, érkezés Kecskemétre hétfőn, a késő hajnali órákban. 

Olaszország

Általános információk

 

 • Hivatalos megnevezés: Olasz Köztársaság
 • Főváros: Róma
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 301 250 km2 
 • Vallás: római katolikus
 • Hivatalos nyelv: olasz
 • Időeltérés: nincs

Földrajz: Olaszország a csizma alakú Apennini-félszigeten fekszik, Szlovéniával, Ausztriával, Svájccal, Franciaországgal határos. A félszigetet az Adriai-tenger, a Jón-tenger, a Tirrén-tenger, valamint a Ligur-tenger fogja közre. Az országhoz még számos sziget tartozik, melyek közül a két legnagyobb a csizma orránál elhelyezkedő Szicília és a nyugatról határoló Tirrén-tengeren fekvő Szardínia. Az ország északi része hegyvidék, az Alpok déli része uralja a területet. Az olasz-francia és az olasz-svájci határon magasodnak az Alpok legmagasabb csúcsai: a 4807 m magas Mont Blanc (olaszul: Monte Bianco), a 4478 m magas Matternhorn (olaszul: Cervino), a 4633 m magas Monte Rosa. A hegyek közötti hágók biztosítják az országok közötti közlekedést, pl. Szent Bernát-hágó, Szent Gotthard-hágó. Az Alpoktól délre fekvő terület a Pó-síkság, amely az ország legtermékenyebb területe. Az ország középső részén fekszik az Appennin-hegység, ami Szicíliába is átnyúlik. Hegység két-két oldalán síkság található. Az ország területén két önálló állam is található: Róma területén a Vatikán, valamint az ország középső keleti részén San Marino.
 

Beutazási szabályok: Az Európai Unió és a Schengeni Rendszer tagja, magyar állampolgárok érvényes útiokmány (személyi igazolvány, útlevél) birtokában vízummentesen utazhatnak Olaszországba. Tartózkodási napok száma külön bejelentés nélkül: 90 nap, ezt követően - a tartózkodási cél megfelelő feltételeinek igazolásával - az uniós állampolgárok számára előírt tartózkodási kártyáért kell folyamodni a területileg illetékes Questúrához.

Egészségügy: Magyar állampolgárok a magyarországi lakóhely szerint illetékes egészségbiztosítási pénztár által kiállított E111-es nyomtatvány alapján részesülhetnek sürgősségi ellátásban.

Valuta: Hivatalos pénz az Euro. Hitelkártyát lehet használni. 

Biztonság: A közbiztonság nem rosszabb a többi európai országhoz képest. Itt is ugyanúgy kell vigyáznunk értékeinkre, mint máshol.

Közlekedés: A közlekedési tarifák kicsit drágábbak, mint Magyarországon, de a színvonal is magasabb. Rómában például a legolcsóbb helyi közlekedés 1 Euróba kerül, ezzel viszont 75 percig utazhatunk nemcsak a városi tömegközlekedési eszközökön, hanem a közeli kisvárosokba közlekedő vonatokon is. De létezik napijegy és többnapos turistajegy is. Az ország jó infrastruktúrával rendelkezik, jó út és vasúthálózata van. Európa legnagyobb tengeri kikötői közé tartoznak Olaszországban: Genova, Trieszt, Taranto, Nápoly, La Spezia. Anagyobb városok önálló légi kikötővel rendelkeznek, ezek közül a legnagyobb forgalmat a két milánói, a római, a torinoi és a genovai bonyolítja le. 

Elektromosság: 220 V / 50 Hz

Időeltolódás: Nincs időeltérés Magyarországhoz képest.

Telefon: Ország előhívó: 39. Mobiltelefonok működnek.

Gasztronómia: Az északi és déli területeken más-más étkezési szokások figyelhetők meg: a déliek a fűszeres, az északiak inkább a gazdag, krémes étkeket részesítik előnyben. Külföldiek számára legismertebb ételeik a bolognai spagetti, a lasagne, a tortellini és a pizza. Különösen kedvelik a paradicsomot, a zöldségeket, és a tengeri halakat, állatokat. Desszertként szívesen fogyasztanak cassatát, cannolit, zabaglionét, granitát és marcipánt. Akávé, a sör és a bor országszerte kedvelt italnak számítanak.

Időjárás

Az éghajlat nem egységes az ország területén. Az ország északi részén, a hegyes vidékeken nyáron is alacsony a hőmérséklet, sok a csapadék. A magasabb csúcsokat nyáron is hó borítja.  Pó-síkság mentén az éghajlat szárazföldi, a tél hideg a nyár meleg és száraz. A tengerpartokon a tél viszonylag enyhe, a nyári meleg a víznek köszönhetően elviselhető. Az ország déli részének éghajlata már mediterrán, a nyár meleg és száraz, a tél enyhe. A szigetek éghajlata földközi-tengeri: a tél enyhe, a nyár forró.

 

Szlovénia

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Szlovén Köztársaság
 • Főváros: Ljubljana
 • Államforma: parlamenti demokrácia
 • Terület: 20.253 km2
 • Vallás: római katolikus (+ 30 bejegyzett vallási közösség
 • Hivatalos nyelv: szlovén
 • Időeltérés: GMT + 1

Földrajz: Ausztria, Horvátország, Magyarország és Olaszország határolja az országot, délnyugati részét az Adriai tenger vize érinti, a Trieszti öbölben. Szlovénia tájai nagyrészt dombosak, az ország területének több mint 90%-a 300 méterrel a tengerszint felett fekszik. Az ország 43%-a mezőgazdasági terület - szőlőültetvények, szántók - a maradék terület pedig erdővel borított. Az ország gazdag ásványi anyagokban, természeti értékekben, tengerpartja nyugodt, szép és kedvező árfekvésű. Nagyon sok városa magán viseli a Habsburg és a Velencei Birodalom jellegzetes jegyeit, ezért a turista a szlovén Alpokban járva Bajorországban érezheti magát.
Beutazási szabályok: Az Európai Unió tagja, magyar állampolgárok érvényes úti okmány (személyi igazolvány, útlevél) birtokában vízummentesen utazhatnak Szlovéniába.
Egészségügy: A magyar állampolgárok a magyarországi lakóhely szerint illetékes Megyei Egészségbiztosítási Pénztár által kiállított E111-es számú nyomtatvány alapján részesülhetnek sürgős és orvosilag indokolt esetben egészségügyi ellátásban.
Vallás: Római katolikus nagy részben.
Valuta: Az ország hivatalos pénzneme az Euró.
Biztonság: Szlovéniában a közbiztonság jónak mondható, de forgalmas helyeken értékeikre fokozottabban vigyázzanak.
Közlekedés: A buszhálózat átszövi az országot, minden települést elérhetünk a gyors és kényelmes buszokkal. Az ország autópályái lassan, de folyamatosan épülnek, elsősorban az Olaszország és Ausztria felé vezető szakaszon. A díjak viszonylag alacsonyak, de az inflációval arányosan nőnek. A közlekedési szabályok betartását Szlovéniában szigorúan veszik, a határtól a nagyobb városok felé vezető utakon gyakran találkozhatunk forgalomellenőrzéssel
Elektromosság: 220 V, 50 Hz.
Időeltolódás: GTM +1.
Telefon: Az ország hívószáma 386.
Időjárás: Az északnyugati területeken hegyvidéki klíma - azaz enyhe nyár, hideg tél és sok csapadék - uralkodik. Az Adriai-tenger partvidéke és a Primorska régió mediterrán éghajlatú, meleg, száraz nyár és enyhe tél jellemzi. A keleti területeken a magyarországihoz hasonló éghajlat van. A leghidegebb hónap a január, a legmelegebb pedig a július.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az útiköltséget (autóbusz), szállást reggelivel és az idegenvezető díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A belépőjegyek, a hajó díját, valamint a baleset-betegség és poggyászbiztosítás díját, mely irodánkban is megköthető!

Hajójegy: kb. 7€/fő

Postojnai cseppkőbarlang: F: kb. 26 €/fő, 16-25éves korig: 21 €/fő, 6-15 éves korig: 16 €/fő 5 év alatt 1€/fő

Egyágyas felár: 3.500 Ft/fő

 

 

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!

A program és szálláshely változtatásának jogát fenntartjuk!

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg, a környéket. És ha szeretnéd, a következő útutunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes város nézést.Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.
A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!