Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Velencei karnevál

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2020. február 22 - 2020. február 23
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
*** Hotelben
Reggeli
Biztosított

Postojna

Felszálló helyek: Kecskemét - volt Domus parkoló, Kecskemét - Széchenyivárosi Penny, Lajosmizse, Budapest - Népliget, Székesfehérvár - Albapark Autópálya étterem, Siófok - Tesco parkoló, Nagykanizsa - Tesco parkoló

1.nap: Találkozó Kecskeméten a volt Domus parkolóban, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Első megállónk Szlovéniában, a Postojnai cseppkőbarlangnál lesz, mely Európa legnagyobb és leglátogatottabb „klasszikus karszt” barlangja. A barlanglátogatás után továbbutazunk Velence környéki szálláshelyünkre (San Doná / Oderzo).

Velence

2.nap: Reggeli után megérkezünk Punta Sabbioniba, ahonnan a tengeri lagúnákon keresztül hajóval érkezünk meg Velencébe. Fakultatív program: kirándulás Murano és Burano szigetekre. Gyalogos városnéző sétaprogramunk során a Sóhajok hídja és a Szent Márk tér nevezetes épületei mellett (Campanile, Doge palota, Szent Márk bazilika) megtekintjük a közelben levő fontos látnivalókat is: Rialtó híd, Canal Grande, Halpiac, Casa d’Oro. Ezt követően a délutáni szabadprogram során mindenki belevetheti magát a karneváli ünnepség díszes forgatagába, önállóan gyönyörködhet a különleges hangulatú város látványában. Este autóbuszra szállunk és visszaindulunk Magyarországra, érkezés Kecskemétre a hétfő hajnali órákban.

 

Olaszország

Általános információk

 

 • Hivatalos megnevezés: Olasz Köztársaság
 • Főváros: Róma
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 301 250 km2 
 • Vallás: római katolikus
 • Hivatalos nyelv: olasz
 • Időeltérés: nincs

Földrajz: Olaszország a csizma alakú Apennini-félszigeten fekszik, Szlovéniával, Ausztriával, Svájccal, Franciaországgal határos. A félszigetet az Adriai-tenger, a Jón-tenger, a Tirrén-tenger, valamint a Ligur-tenger fogja közre. Az országhoz még számos sziget tartozik, melyek közül a két legnagyobb a csizma orránál elhelyezkedő Szicília és a nyugatról határoló Tirrén-tengeren fekvő Szardínia. Az ország északi része hegyvidék, az Alpok déli része uralja a területet. Az olasz-francia és az olasz-svájci határon magasodnak az Alpok legmagasabb csúcsai: a 4807 m magas Mont Blanc (olaszul: Monte Bianco), a 4478 m magas Matternhorn (olaszul: Cervino), a 4633 m magas Monte Rosa. A hegyek közötti hágók biztosítják az országok közötti közlekedést, pl. Szent Bernát-hágó, Szent Gotthard-hágó. Az Alpoktól délre fekvő terület a Pó-síkság, amely az ország legtermékenyebb területe. Az ország középső részén fekszik az Appennin-hegység, ami Szicíliába is átnyúlik. Hegység két-két oldalán síkság található. Az ország területén két önálló állam is található: Róma területén a Vatikán, valamint az ország középső keleti részén San Marino.
 

Beutazási szabályok: Az Európai Unió és a Schengeni Rendszer tagja, magyar állampolgárok érvényes útiokmány (személyi igazolvány, útlevél) birtokában vízummentesen utazhatnak Olaszországba. Tartózkodási napok száma külön bejelentés nélkül: 90 nap, ezt követően - a tartózkodási cél megfelelő feltételeinek igazolásával - az uniós állampolgárok számára előírt tartózkodási kártyáért kell folyamodni a területileg illetékes Questúrához.

Egészségügy: Magyar állampolgárok a magyarországi lakóhely szerint illetékes egészségbiztosítási pénztár által kiállított E111-es nyomtatvány alapján részesülhetnek sürgősségi ellátásban.

Valuta: Hivatalos pénz az Euro. Hitelkártyát lehet használni. 

Biztonság: A közbiztonság nem rosszabb a többi európai országhoz képest. Itt is ugyanúgy kell vigyáznunk értékeinkre, mint máshol.

Közlekedés: A közlekedési tarifák kicsit drágábbak, mint Magyarországon, de a színvonal is magasabb. Rómában például a legolcsóbb helyi közlekedés 1 Euróba kerül, ezzel viszont 75 percig utazhatunk nemcsak a városi tömegközlekedési eszközökön, hanem a közeli kisvárosokba közlekedő vonatokon is. De létezik napijegy és többnapos turistajegy is. Az ország jó infrastruktúrával rendelkezik, jó út és vasúthálózata van. Európa legnagyobb tengeri kikötői közé tartoznak Olaszországban: Genova, Trieszt, Taranto, Nápoly, La Spezia. Anagyobb városok önálló légi kikötővel rendelkeznek, ezek közül a legnagyobb forgalmat a két milánói, a római, a torinoi és a genovai bonyolítja le. 

Elektromosság: 220 V / 50 Hz

Időeltolódás: Nincs időeltérés Magyarországhoz képest.

Telefon: Ország előhívó: 39. Mobiltelefonok működnek.

Gasztronómia: Az északi és déli területeken más-más étkezési szokások figyelhetők meg: a déliek a fűszeres, az északiak inkább a gazdag, krémes étkeket részesítik előnyben. Külföldiek számára legismertebb ételeik a bolognai spagetti, a lasagne, a tortellini és a pizza. Különösen kedvelik a paradicsomot, a zöldségeket, és a tengeri halakat, állatokat. Desszertként szívesen fogyasztanak cassatát, cannolit, zabaglionét, granitát és marcipánt. Akávé, a sör és a bor országszerte kedvelt italnak számítanak.

Időjárás

Az éghajlat nem egységes az ország területén. Az ország északi részén, a hegyes vidékeken nyáron is alacsony a hőmérséklet, sok a csapadék. A magasabb csúcsokat nyáron is hó borítja.  Pó-síkság mentén az éghajlat szárazföldi, a tél hideg a nyár meleg és száraz. A tengerpartokon a tél viszonylag enyhe, a nyári meleg a víznek köszönhetően elviselhető. Az ország déli részének éghajlata már mediterrán, a nyár meleg és száraz, a tél enyhe. A szigetek éghajlata földközi-tengeri: a tél enyhe, a nyár forró.

 

Szlovénia

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Szlovén Köztársaság
 • Főváros: Ljubljana
 • Államforma: parlamenti demokrácia
 • Terület: 20.253 km2
 • Vallás: római katolikus (+ 30 bejegyzett vallási közösség
 • Hivatalos nyelv: szlovén
 • Időeltérés: GMT + 1

Földrajz: Ausztria, Horvátország, Magyarország és Olaszország határolja az országot, délnyugati részét az Adriai tenger vize érinti, a Trieszti öbölben. Szlovénia tájai nagyrészt dombosak, az ország területének több mint 90%-a 300 méterrel a tengerszint felett fekszik. Az ország 43%-a mezőgazdasági terület - szőlőültetvények, szántók - a maradék terület pedig erdővel borított. Az ország gazdag ásványi anyagokban, természeti értékekben, tengerpartja nyugodt, szép és kedvező árfekvésű. Nagyon sok városa magán viseli a Habsburg és a Velencei Birodalom jellegzetes jegyeit, ezért a turista a szlovén Alpokban járva Bajorországban érezheti magát.
Beutazási szabályok: Az Európai Unió tagja, magyar állampolgárok érvényes úti okmány (személyi igazolvány, útlevél) birtokában vízummentesen utazhatnak Szlovéniába.
Egészségügy: A magyar állampolgárok a magyarországi lakóhely szerint illetékes Megyei Egészségbiztosítási Pénztár által kiállított E111-es számú nyomtatvány alapján részesülhetnek sürgős és orvosilag indokolt esetben egészségügyi ellátásban.
Vallás: Római katolikus nagy részben.
Valuta: Az ország hivatalos pénzneme az Euró.
Biztonság: Szlovéniában a közbiztonság jónak mondható, de forgalmas helyeken értékeikre fokozottabban vigyázzanak.
Közlekedés: A buszhálózat átszövi az országot, minden települést elérhetünk a gyors és kényelmes buszokkal. Az ország autópályái lassan, de folyamatosan épülnek, elsősorban az Olaszország és Ausztria felé vezető szakaszon. A díjak viszonylag alacsonyak, de az inflációval arányosan nőnek. A közlekedési szabályok betartását Szlovéniában szigorúan veszik, a határtól a nagyobb városok felé vezető utakon gyakran találkozhatunk forgalomellenőrzéssel
Elektromosság: 220 V, 50 Hz.
Időeltolódás: GTM +1.
Telefon: Az ország hívószáma 386.
Időjárás: Az északnyugati területeken hegyvidéki klíma - azaz enyhe nyár, hideg tél és sok csapadék - uralkodik. Az Adriai-tenger partvidéke és a Primorska régió mediterrán éghajlatú, meleg, száraz nyár és enyhe tél jellemzi. A keleti területeken a magyarországihoz hasonló éghajlat van. A leghidegebb hónap a január, a legmelegebb pedig a július.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az útiköltséget (autóbusz), szállást reggelivel és az idegenvezető díját.

A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépőjegy és program, a hajó díját, valamint a baleset-betegség és poggyászbiztosítás díját, mely irodánkban is megköthető!

Egyágyas felár: 5.200 Ft

Postojnai cseppkőbarlang: F: kb. 28€/fő, 6-15 éves korig: kb. 17€/fő 5 év alatt kb. 1€/fő

Hajójegy Velencébe és vissza: kb. 8€/fő

Murano – Burano szigetek: kb. 14€/fő

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!

A program és szálláshely változtatásának jogát fenntartjuk!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.
Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.

Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!