Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Utazás Európa kertjébe: A Lednicei kastély

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2019. június 22
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

Előző időpont: 2019.04.13.

Előző időpont: 2019.04.13.

 

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Pesterzsébet, Tesco / Budapest, Népliget – Tatabánya, Fortuna Étterem (M1) – Győr, Arrabona pihenő

Lednice és Valtice

Találkozás Kecskeméten a volt Domus Áruház parkolójában, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás pihenőkkel. A Lednice-Valtice kultúrtáj 1996-tól az UNESCO Világörökség része. Itt a Lichtenstein hercegek által angol mintára épített Lednicei kastélyt és a kertjét ismerhetjük meg. A kastély földszinti dísztermeit egy kb. 50 perces tárlatvezetés alatt fedezzük fel (Vadász terem, Kék szoba, Kínai terem, stb.). A kastélylátogatás után hosszabb szabadidő következik, hogy mindenki felfedezhesse a kastély hatalmas angolparkját. A parkot bejárhatjuk gyalog, felkereshetjük a Pálmaházat, Minaretet, a János kastélyt vagy beülhetünk egy kávéra, ebédre a városban. A parkban lehet hajókázni a Minarethez vagy a János kastélyhoz, de lovas kocsikázásra is van lehetőség. Lednicétől délre található Valticei kastély, a Liechtensteinek 17. századi családi rezidenciája, mely többek között borospincéiről is nevezetes. Ez kirándulásunk másik helyszíne. Ezt követően indulunk vissza Kecskemétre, érkezés a késő éjszakai órákban.      

 

Csehország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Cseh Köztársaság
 • Főváros: Prága
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 79 000 km²
 • Vallás: római–katolikus, protestáns, ortodox
 • Hivatalos nyelv: cseh

Földrajz: Az ország kelet felől Szlovákiával, északról Lengyelországgal, nyugatról Németországgal és délről Ausztriával határos. A cseh táj nagyon változatos. A nyugati részén található a Cseh-medence, aminek fő folyói az Elba és a Moldva. A medencét hegységek veszik körbe, mint pl. a Sumava, az Érchegység vagy a Szudéták. Ez utóbbiban található az ország legmagasabb pontja a Snezka (1602 m). Az ország keleti részén fekvő Morva-medencét és a Cseh-Morva dombvidék választja el a Cseh-medenvétől.

Beutazási szabályok: Csehország az Európai Unió tagja, így az EU állampolgárok személyi igazolvány birtokában utazhat be az ország területére.

Egészségügy: Csehországban párhuzamosan működnek magán- és állami egészségügyi intézmények. Túlnyomó többségük szerződést kötött a biztosítóval az egészségügyi ellátás nyújtására és térítésére vonatkozóan.

Vallás: Vallási megoszlás: római – katolikus 39%; protestáns 5%; ortodox 3%; felekezeten kívüli: 40%; egyéb 13%.

Valuta: Az ország hivatalos pénznemem a cseh korona, aminek váltópénze a haler. 1 korona= 100 haler.

Biztonság: Csehország biztonsági helyzetét tekintve lényegében nem különbözik Magyarországtól, vagy a vele szomszédos államoktól. Az országot illetően nincs ismert konkrét terrorfenyegetés. Az általános közbiztonság jónak minősíthető, a bűnözési statisztikák csökkenő tendenciát mutatnak. Ugyanakkor főleg a turisták gyakran esnek zsebtolvajok áldozatául.

Közlekedés: Közlekedési hálózata meglehetősen fejlett. Az ország területén Prágában, Brnoban, Ostrava-Mošnovban és Karlovy Varyban van repülőtér. A vasútvonalak állami tulajdonban vannak. Prága és Hamburg között  van Intercity és Eurocity. A vasút villamosítása jelenleg is tart.

Elektromosság: 220 V, 50 Hz.

Időeltolódás: Közép-európai idő. Csehországban is különbözik a téli és nyári ( GMT+2) időszámítás. 

Telefon: Az ország előhívója: + 420.

Gasztronómia: A csehek egyik legismertebb étele a knédli. A csehek kedvelt itala a sör. Csehországban több házi serfőzde van.

Időjárás: Csehország a mérsékelt éghajlati övben található, négy évszakkal. A telek viszonylag enyhék (az átlagos januári hőmérséklet: -2 °C) és a nyarak nem túlzottan forrók (az átlagos július hőmérséklet: 20 °C), ezért Csehországba gyakorlatilag bármikor el lehet látogatni.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépőjegyek összegét, valamint a baleset-, betegség és poggyászbiztosítás összegét, mely irodánkban is köthető.

Belépők:
Lednicei kastély: F: kb. 330 CZK, 6-18 éves korig és 65 év felett: kb. 230 CZK
Minaret: F: kb. 80 CZK, 6-18 éves korig: kb. 60 CZK
Pálmaház: F: kb. 80 CZK, 6-18év: kb. 60 CZK
János kastély: F: kb. 100 CZK, 6-18év: kb. 70 CZK
Hajózás a Minaretig (vagy vissza): F: kb. 140 CZK, 15évig: kb. 70 CZK
Hajózás a János kastélyig (vagy vissza): F: kb. 160 CZK, 15évig: kb. 80 CZK
Valticei kastély: kb. 290 CZK

A fakultatív belépők összegei tájékoztató jellegűek!
A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.

Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.

Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!