Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Utazás Európa kertjébe: A Lednicei kastély

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Jelentkezés
2019. június 22
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

Előző időpont: 2019.04.13.

Előző időpont: 2019.04.13.

 

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Pesterzsébet, Tesco / Budapest, Népliget – Tatabánya, Fortuna Étterem (M1) – Győr, Arrabona pihenő

Lednice és Valtice

Találkozás Kecskeméten a volt Domus Áruház parkolójában, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás pihenőkkel. A Lednice-Valtice kultúrtáj 1996-tól az UNESCO Világörökség része. Itt a Lichtenstein hercegek által angol mintára épített Lednicei kastélyt és a kertjét ismerhetjük meg. A kastély földszinti dísztermeit egy kb. 50 perces tárlatvezetés alatt fedezzük fel (Vadász terem, Kék szoba, Kínai terem, stb.). A kastélylátogatás után hosszabb szabadidő következik, hogy mindenki felfedezhesse a kastély hatalmas angolparkját. A parkot bejárhatjuk gyalog, felkereshetjük a Pálmaházat, Minaretet, a János kastélyt vagy beülhetünk egy kávéra, ebédre a városban. A parkban lehet hajókázni a Minarethez vagy a János kastélyhoz, de lovas kocsikázásra is van lehetőség. Lednicétől délre található Valticei kastély, a Liechtensteinek 17. századi családi rezidenciája, mely többek között borospincéiről is nevezetes. Ez kirándulásunk másik helyszíne. Ezt követően indulunk vissza Kecskemétre, érkezés a késő éjszakai órákban.      

 

Csehország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Cseh Köztársaság
 • Főváros: Prága
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 79 000 km²
 • Vallás: római–katolikus, protestáns, ortodox
 • Hivatalos nyelv: cseh

Földrajz: Az ország kelet felől Szlovákiával, északról Lengyelországgal, nyugatról Németországgal és délről Ausztriával határos. A cseh táj nagyon változatos. A nyugati részén található a Cseh-medence, aminek fő folyói az Elba és a Moldva. A medencét hegységek veszik körbe, mint pl. a Sumava, az Érchegység vagy a Szudéták. Ez utóbbiban található az ország legmagasabb pontja a Snezka (1602 m). Az ország keleti részén fekvő Morva-medencét és a Cseh-Morva dombvidék választja el a Cseh-medenvétől.

Beutazási szabályok: Csehország az Európai Unió tagja, így az EU állampolgárok személyi igazolvány birtokában utazhat be az ország területére.

Egészségügy: Csehországban párhuzamosan működnek magán- és állami egészségügyi intézmények. Túlnyomó többségük szerződést kötött a biztosítóval az egészségügyi ellátás nyújtására és térítésére vonatkozóan.

Vallás: Vallási megoszlás: római – katolikus 39%; protestáns 5%; ortodox 3%; felekezeten kívüli: 40%; egyéb 13%.

Valuta: Az ország hivatalos pénznemem a cseh korona, aminek váltópénze a haler. 1 korona= 100 haler.

Biztonság: Csehország biztonsági helyzetét tekintve lényegében nem különbözik Magyarországtól, vagy a vele szomszédos államoktól. Az országot illetően nincs ismert konkrét terrorfenyegetés. Az általános közbiztonság jónak minősíthető, a bűnözési statisztikák csökkenő tendenciát mutatnak. Ugyanakkor főleg a turisták gyakran esnek zsebtolvajok áldozatául.

Közlekedés: Közlekedési hálózata meglehetősen fejlett. Az ország területén Prágában, Brnoban, Ostrava-Mošnovban és Karlovy Varyban van repülőtér. A vasútvonalak állami tulajdonban vannak. Prága és Hamburg között  van Intercity és Eurocity. A vasút villamosítása jelenleg is tart.

Elektromosság: 220 V, 50 Hz.

Időeltolódás: Közép-európai idő. Csehországban is különbözik a téli és nyári ( GMT+2) időszámítás. 

Telefon: Az ország előhívója: + 420.

Gasztronómia: A csehek egyik legismertebb étele a knédli. A csehek kedvelt itala a sör. Csehországban több házi serfőzde van.

Időjárás: Csehország a mérsékelt éghajlati övben található, négy évszakkal. A telek viszonylag enyhék (az átlagos januári hőmérséklet: -2 °C) és a nyarak nem túlzottan forrók (az átlagos július hőmérséklet: 20 °C), ezért Csehországba gyakorlatilag bármikor el lehet látogatni.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépőjegyek összegét, valamint a baleset-, betegség és poggyászbiztosítás összegét, mely irodánkban is köthető.

Belépők:
Lednicei kastély: F: kb. 330 CZK, 6-18 éves korig és 65 év felett: kb. 230 CZK
Minaret: F: kb. 80 CZK, 6-18 éves korig: kb. 60 CZK
Pálmaház: F: kb. 80 CZK, 6-18év: kb. 60 CZK
János kastély: F: kb. 100 CZK, 6-18év: kb. 70 CZK
Hajózás a Minaretig (vagy vissza): F: kb. 140 CZK, 15évig: kb. 70 CZK
Hajózás a János kastélyig (vagy vissza): F: kb. 160 CZK, 15évig: kb. 80 CZK
Valticei kastély: kb. 290 CZK

A fakultatív belépők összegei tájékoztató jellegűek!
A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Hamarosan...

Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.


A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!