Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

UNESCO Világörökségek Dél-Csehországban

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2020. november 7 - 2020. november 8
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
*** Hotelben
Reggeli
Biztosított

Felszállási helyek: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi út - Budapest, Népliget - Tatabánya, Fortuna Étterem (M1) - Győr, Arrabona pihenő (M1)

Cesky Krumlov, Hluboka kastély és Holasovice

1.nap: Találkozás Kecskeméten a volt Domus Áruház parkolójában, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Első úti célunk egy igazi kis ékszerdobozhoz, Český Krumlovhoz utazunk, mely a világörökség része. A városka történelmi negyedét körbe öleli a Moldva folyó. Idegenvezetőnkkel megismerkedünk a város nevezetességeivel, majd továbbutazunk az angliai Windsor-kastély mintájára kialakított Hluboká nad Vltavou kastélyhoz. A kastély 140 gazdagon, gyönyörűen berendezett szobájával és 11 tornyával a látogatók egyik kedvenc célpontja Dél-Csehországban. A kastélylátogatás után a cseh Hollókőnek is nevezett Holašovice faluba utazunk, amely a parasztbarokk stílusban épült lakóházairól nevezetes. Ezt követően továbbutazunk szállásunkra Ceske Budejovice környékére.

 

Trebon, Telc és Trebic

2.nap: Reggeli után Třeboň településre utazunk, ahol bejárjuk a hangulatos városközpontot idegenvezetőnkkel. Következő állomásunk Telč városa. Fő látványossága az árkádos, barokk és reneszánsz stílusban épült, főterét ölelő házsor. A csodálatos színekkel festett házak homlokzatai magával ragadó élményt nyújtanak. A nap zárásaként Třebíčben a Szent Prokop-bazilikát keressük fel, amely Európa egyik legnagyobb zsidónegyedével együtt az UNESCO Világörökség része. Érkezés Kecskemétre a késő éjszakai órákban.

 

Csehország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Cseh Köztársaság
 • Főváros: Prága
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 79 000 km²
 • Vallás: római–katolikus, protestáns, ortodox
 • Hivatalos nyelv: cseh

Földrajz: Az ország kelet felől Szlovákiával, északról Lengyelországgal, nyugatról Németországgal és délről Ausztriával határos. A cseh táj nagyon változatos. A nyugati részén található a Cseh-medence, aminek fő folyói az Elba és a Moldva. A medencét hegységek veszik körbe, mint pl. a Sumava, az Érchegység vagy a Szudéták. Ez utóbbiban található az ország legmagasabb pontja a Snezka (1602 m). Az ország keleti részén fekvő Morva-medencét és a Cseh-Morva dombvidék választja el a Cseh-medenvétől.

Beutazási szabályok: Csehország az Európai Unió tagja, így az EU állampolgárok személyi igazolvány birtokában utazhat be az ország területére.

Egészségügy: Csehországban párhuzamosan működnek magán- és állami egészségügyi intézmények. Túlnyomó többségük szerződést kötött a biztosítóval az egészségügyi ellátás nyújtására és térítésére vonatkozóan.

Vallás: Vallási megoszlás: római – katolikus 39%; protestáns 5%; ortodox 3%; felekezeten kívüli: 40%; egyéb 13%.

Valuta: Az ország hivatalos pénznemem a cseh korona, aminek váltópénze a haler. 1 korona= 100 haler.

Biztonság: Csehország biztonsági helyzetét tekintve lényegében nem különbözik Magyarországtól, vagy a vele szomszédos államoktól. Az országot illetően nincs ismert konkrét terrorfenyegetés. Az általános közbiztonság jónak minősíthető, a bűnözési statisztikák csökkenő tendenciát mutatnak. Ugyanakkor főleg a turisták gyakran esnek zsebtolvajok áldozatául.

Közlekedés: Közlekedési hálózata meglehetősen fejlett. Az ország területén Prágában, Brnoban, Ostrava-Mošnovban és Karlovy Varyban van repülőtér. A vasútvonalak állami tulajdonban vannak. Prága és Hamburg között  van Intercity és Eurocity. A vasút villamosítása jelenleg is tart.

Elektromosság: 220 V, 50 Hz.

Időeltolódás: Közép-európai idő. Csehországban is különbözik a téli és nyári ( GMT+2) időszámítás. 

Telefon: Az ország előhívója: + 420.

Gasztronómia: A csehek egyik legismertebb étele a knédli. A csehek kedvelt itala a sör. Csehországban több házi serfőzde van.

Időjárás: Csehország a mérsékelt éghajlati övben található, négy évszakkal. A telek viszonylag enyhék (az átlagos januári hőmérséklet: -2 °C) és a nyarak nem túlzottan forrók (az átlagos július hőmérséklet: 20 °C), ezért Csehországba gyakorlatilag bármikor el lehet látogatni.

 

Az ár tartalmazza: Az utazás költségét (autóbusz), a szállás költségét reggelivel és az idegenvezetés díját.
Az ár nem tartalmazza: A fakultatív belépőjegyek és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás díját, amely irodánkban is megköthető.

Egyágyas felár: 5.400 Ft/fő

Belépők:
Hluboká nad Vltavou kastély: F: kb. 270 CZK, 6-18 éves korig és 65 éve felett: kb. 180 CZK
Szent Prokop-bazilika: kb. 80 CZK

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!
A program és a szálláshely változtatásának jogát fenn tartjuk!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.
Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.
Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!