Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Szlovénia, a zöld ország

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2020. október 23 - 2020. október 25
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
*** Hotelben
Reggeli
Biztosított

Felszálló helyek: Kecskemét - Széchenyivárosi Penny, Lajosmizse, Budapest - Népliget, Székesfehérvár - Albapark Autópálya étterem, Siófok - Tesco parkoló, Nagykanizsa - Tesco parkoló

 

Maribor és Ljubljana

1.nap: Találkozás Kecskeméten, a volt Domus Áruház parkolójában, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Először Mariborba utazunk, ahol városnézés kereteit között ismerkedünk a látnivalókkal (Vízi torony, Bíró torony, Városháza, katedrális, Városi Park, stb.). Következő állomásunk Ljubljana, ahol megismerkedünk a főváros nevezetességeivel: Emonai polgár szobra, Orsolyita rend Szentháromság temploma, Hármas híd, Ferences templom, Plecnik árkádok, Püspöki palota, Szent Miklós székesegyház. Szabadidőt követően továbbutazunk Ljubljana környéki szállásunkra.

 

Postojnai cseppkőbarlang és a Predjamai vár

2.nap: Reggeli után Európa leglátogatottabb barlangjához a Postojnai barlanghoz megyünk. Különleges élményt jelent a közel 90 perces barlangtúra, melynek első részében kisvasúton utazunk mintegy 3,5 km hosszú szakaszon a földalatti világban. Külön kiállító teremben mutatják be a barlang hírességét az „Emberhalat”. Ezután a közeli XIII.sz-ban épített Predjamai sziklavárat tekintjük meg. A vár egyik híres várura volt a rablólovagként elhíresült Erasmus Luegger. Továbbutazunk szállásunkra, a Bledi tó környékére.

 

Bledi tó

3.nap: Reggelit követően Szlovénia legkedveltebb üdülőhelyét, a Bled tavat keressük fel, mely a Júliai-Alpok nyúlványai által körülölelt medencében található. Megtekintjük a várat, amely Bled történetét mutatja be, majd áthajózunk a tó közepén lévő szigetre. 99 lépcsősor vezet fel a XVII.sz-ban épült, barokk stílusú Mária Mennybemenetele templomhoz. Szabadidő után indulunk vissza Magyarországra, érkezés a késő éjszakai órákban.

 

Szlovénia

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Szlovén Köztársaság
 • Főváros: Ljubljana
 • Államforma: parlamenti demokrácia
 • Terület: 20.253 km2
 • Vallás: római katolikus (+ 30 bejegyzett vallási közösség
 • Hivatalos nyelv: szlovén
 • Időeltérés: GMT + 1

Földrajz: Ausztria, Horvátország, Magyarország és Olaszország határolja az országot, délnyugati részét az Adriai tenger vize érinti, a Trieszti öbölben. Szlovénia tájai nagyrészt dombosak, az ország területének több mint 90%-a 300 méterrel a tengerszint felett fekszik. Az ország 43%-a mezőgazdasági terület - szőlőültetvények, szántók - a maradék terület pedig erdővel borított. Az ország gazdag ásványi anyagokban, természeti értékekben, tengerpartja nyugodt, szép és kedvező árfekvésű. Nagyon sok városa magán viseli a Habsburg és a Velencei Birodalom jellegzetes jegyeit, ezért a turista a szlovén Alpokban járva Bajorországban érezheti magát.
Beutazási szabályok: Az Európai Unió tagja, magyar állampolgárok érvényes úti okmány (személyi igazolvány, útlevél) birtokában vízummentesen utazhatnak Szlovéniába.
Egészségügy: A magyar állampolgárok a magyarországi lakóhely szerint illetékes Megyei Egészségbiztosítási Pénztár által kiállított E111-es számú nyomtatvány alapján részesülhetnek sürgős és orvosilag indokolt esetben egészségügyi ellátásban.
Vallás: Római katolikus nagy részben.
Valuta: Az ország hivatalos pénzneme az Euró.
Biztonság: Szlovéniában a közbiztonság jónak mondható, de forgalmas helyeken értékeikre fokozottabban vigyázzanak.
Közlekedés: A buszhálózat átszövi az országot, minden települést elérhetünk a gyors és kényelmes buszokkal. Az ország autópályái lassan, de folyamatosan épülnek, elsősorban az Olaszország és Ausztria felé vezető szakaszon. A díjak viszonylag alacsonyak, de az inflációval arányosan nőnek. A közlekedési szabályok betartását Szlovéniában szigorúan veszik, a határtól a nagyobb városok felé vezető utakon gyakran találkozhatunk forgalomellenőrzéssel
Elektromosság: 220 V, 50 Hz.
Időeltolódás: GTM +1.
Telefon: Az ország hívószáma 386.
Időjárás: Az északnyugati területeken hegyvidéki klíma - azaz enyhe nyár, hideg tél és sok csapadék - uralkodik. Az Adriai-tenger partvidéke és a Primorska régió mediterrán éghajlatú, meleg, száraz nyár és enyhe tél jellemzi. A keleti területeken a magyarországihoz hasonló éghajlat van. A leghidegebb hónap a január, a legmelegebb pedig a július.

 

Az ár tartalmazza: Az utazás költségét (autóbusz), a szállás költségét reggelivel és az idegenvezetés díját.
Az ár nem tartalmazza: A fakultatív belépőjegyek és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás díját, amely irodánkban is megköthető.

Egyágyas felár: 6.000 Ft/fő/éj

Belépők:
Postojnai cseppkőbarlang és Predjamai vár: F: kb. 42€, 6-15 éves korig: kb. 26€
Pletnázás a Bledi-tavon: kb. 15€
Bledi sziget Harangtorony látogatással: kb. 6€
Bledi vár: F: kb. 11€, 14 év alatt: kb. 5€

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!
A program és a szálláshely változtatásának jogát fenn tartjuk!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.

Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.


Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!