Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Szennai Skanzen, Kaposvár és a Bőszénfai Szarvasfarm

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2022. március 12
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

Családi kedvezmény:
1 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 10%
2 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 20%
2 felnőtt és 2 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 30%
2 felnőtt és 3 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 40%

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Budapest, Népliget - Székesfehérvár, Albapark Autópálya Étterem - Siófok, Tesco

Szenna, Kaposvár és Bőszénfa

Találkozás Kecskeméten, a volt Domus Áruház parkolójában, indulás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás után a szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeumot érjük el. A Kaposvártól 8 km-re található skanzen az országban egyedülállóan, helyi kezdeményezésre, egy élő faluban létrejött falumúzeum. Célja a Somogyban napjainkig fennmaradt talpas-favázas népi építészet emlékeinek az utókor számára történő megőrzése a szabadtéri néprajzi gyűjteménybe történő áttelepítésével. Ma már 5 porta áll az egy utcából álló épületsoron, amelyek külső megjelenésükben az 1848 utáni népi építészet emlékanyagát hordozzák. Az épületek berendezési tárgyai a hagyományos paraszti kultúra eszközkészletét idézik fel. A lakóházakon, és a hozzájuk tartozó gazdasági épületeken kívül több pince és présház is megtekinthető. A múzeum területén található Somogy egyik legszebb műemléke, az 1785-ben népi barokk stílusban épült festett, kazettás mennyezetű református templom, mely igazi ékköve a megyének. Továbbutazunk a virágok és szökőkutak városába, Kaposvárra, ahol idegenvezetőnkkel gyalogosan bejárjuk a város nevezetességit (pl.: Kossuth tér, amely 2017-ben Európa legszebb főtere lett). A városnézést követően a Bőszénfai Szarvasfarmra látogatunk. Az 1300 hektáron elhelyezkedő birtok több mint 1500 gímszarvasnak, 300 vaddisznónak, 200 dámvadnak, 150 muflonnak és mintegy 50 őznek nyújt élőhelyet. A szarvasfarmon nagyvadak mellett háziállatok tenyésztése is zajlik. A Vadasparkban kialakított útvonalon végigsétálva, a tájékoztató táblák segítségével megismerkedhetünk hazánk vadászható nagyvadfajaival, néhány háziasított -, és néhány egzotikus állattal. A farmon lehetőség van traktoros szarvasnézésre (traktor vontatta pótkocsiról): olyan területekre viszik vendégeiket, ahol nagy számban élnek gímszarvasok. A túra alatt megfigyelhetjük az állatok viselkedésének, táplálkozásának és szaporodásának főbb jellemzőit. Ezt követően indulunk vissza Kecskemétre, érkezés a késő esti órákban.

 

Magyarország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Magyar Köztársaság
 • Főváros: Budapest
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 93 036 km2
 • Vallás: katolikus (66%), protestáns (28%)
 • Hivatalos nyelv: magyar
 • Időeltérés: nincs

Földrajz: Magyarország a Kárpát-medence középső és nyugati, alacsony fekvésű harmadára terjed ki, kétharmad része

Magyarország Közép-Európában, a Kárpát-medencében fekvő, tengerparttal nem rendelkező ország. Az országot északról Szlovákia, északkeletről Ukrajna, keletről és délkeletről Románia, délről Szerbia és Horvátország, délnyugatról Szlovénia, nyugatról Ausztria határolja.

Fő- és egyben legnépesebb városa Budapest. 100 000 lakosnál népesebb városai még Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét és Székesfehérvár.

Az ország 1955 óta ENSZ, 1990-től az Európa Tanács, 1996 óta – egyebek között – az OECD, 1999 óta a NATO, 2004 óta az Európai Unió, 2007. december 21-e óta pedig a schengeni övezetnek is tagja, és egyik alapítója az úgynevezett Visegrádi Együttműködés szervezetnek.

Az ország és az állam hivatalos neve 2011. december 31-ig az alkotmány szerint Magyar Köztársaság volt, 2012. január 1. óta az Alaptörvény szerint Magyarország. Államformája köztársaság.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás költségét és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépők díját.

Belépők:
Szennai Skanzen (Múzeum és templomlátogatás): F: kb. 1.300 Ft/fő, D: kb. 650 Ft/fő, 62-70 év között: kb. 825 Ft/fő
Bőszénfai Szarvasfarm: F: kb. 1.000 Ft/fő, Gy: kb. 700 Ft/fő
Traktoros szarvasnézés (kb. 1 óra): F: kb. 1.200 Ft/fő, Gy: kb. 800 Ft/fő  

A fakultatív belépőjegy árak tájékoztató jellegűek!
A program változásának jogát fenntartjuk!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.
Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.


Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!