Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Semmeringi vonatozás

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2022. szeptember 24
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

Előző időpont: 2022.05.28.

Előző időpont: 2022.05.28.

Családi kedvezmény:
1 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 10%
2 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 20%
2 felnőtt és 2 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 30%
2 felnőtt és 3 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 40%

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Budai út - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Budapest, Népliget – Tatabánya, Fortuna Étterem (M1) – Győr, Arrabona pihenő

Gloggnitz, Semmering és Maria Schutz

Találkozás Kecskeméten, a volt Domus áruház parkolójában, indulás a hajnali órákban. Első megállónk Gloggnitz városa, ahol meglátogatjuk a Lindt csokoládégyár mintaboltjátEzt követően a semmeringi vasúthoz megyünk, mely Európa első hegyi vasútja volt. Az élményvonat vasúti pályája 41 km hosszú, 16 viaduktja, 15 alagútja és 100 íves hídja van, melynek egy részén mi is utazunk. Kb. 30 perces utazást követően érkezünk Semmeringre. Semmering már a császári időkben a főnemesség, világhírű művészek, építészek és szabadgondolkodók kedvelt találkozóhelye volt. A vonatról leszállva kabinos felvonóval jutunk fel az 1340 méter magas Hirschenkogel csúcsra. A csúcs legmagasabb pontja a Millenium kilátó, ahonnan meseszép panoráma tárul elénk a Semmering – Rax – Schneeberg hegyekre. Pihenhetünk, sétálhatunk, gyönyörködhetünk a tájban.A hegyről leérkezve buszunkkal Maria Schutz kéttornyú, barokk kegytemplomához megyünk, mely a hazánkban is méltán népszerű Mária út egyik állomása. A templom 1738-ban épült egy csodatévő forrás (Heilig Bründl) fölé. Innen indulunk vissza Kecskemétre, érkezés a késő éjszakai órákban.

* Rossz idő esetén a kilátóhoz nem lehet felmenni, mert a felvonót lezárják. Ebben az esetben Semmeringről Mürzzuschlag-ba utazunk, ahol a Vasúti Múzeumot látogatjuk meg (Belépőjegy: 7€/fő).

Belépőjegy árak a "Fontos információk" fül alatt találhatók!

 

Ausztria

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Osztrák Köztársaság
 • Főváros: Bécs
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 83 871 km2
 • Vallás: katolikusok, protestánsok
 • Hivatalos nyelv: német
 • Időeltérés: közép-európai idő (+0 óra)

Földrajz: Ausztria a magyar turisták által 7 leglátogatottabb országa közé tartozik. Ausztria, Magyarország nyugati szomszédja magas alpesi csúcsokkal, romantikus völgyekkel és romantikus városokkal, ideális szabadságunk eltöltéséhez. Az Ausztria szó alatt sokan elképzelnek egy alpesi országot gyönyörű városokkal, mint Bécs vagy Salzburg németül beszélő emberekkel, a kertészeknek képzeletükben megjelennek az alpesi muskátlik és a történelmet kedvelőknek az a tény hogy 1918-ig az Osztrák-Magyar Monarchiának Magyarország része volt. Az Osztrák Köztársaság Európa közepén terül el, stabil gazdasági felépítés és jó biztonsági helyzet jellemzi. Fekvését évszázadokon át áramló számos idegennek köszönheti. Üzleti kapcsolatai, melyekre az öreg Rómaiak még emlékeznek, a világ minden pontjáról nemzeteket vonzottak ide. Ezek a nemzetek magukkal hozták a művészetüket és kultúrájukat, és egyértelműen befolyásolták a mai Ausztria kialakulását.

Beutazási szabályok: A nyugat-európai államok polgárai vízum nélkül, érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába. Sok esetben elég a hivatalos személyigazolvány vagy öt évnél nem régebben lejárt útlevél. Valamennyi Schengeni tagállam között megszűnt a határvizsgálat. Egy a személyazonosságot igazoló okmányt azonban kötelező magánál tartania a beutazónak. A gyerekeknek saját igazolványra van szükségük, vagy valamelyik szülő útlevelében kell szerepelniük.

Vallás:Az osztrákok döntő többsége római katolikus vallású (78%), de vannak kisebb protestáns (főleg lutheránus) közösségek szerte az országban (5%). A bevándorlók közül a törökök és a bosnyákok többnyire muszlim vallásúak. A szerbek a kereszténység keleti formáját követik, azaz a Szerb Ortodox Egyházhoz tartoznak.

Valuta: Euró a hivatalos pénznem. Külföldi fizetőeszközt minden bankban a Bécsi Tőzsde érvényes napi árfolyamán váltanak; pályaudvari és repülőtéri pénzváltóhelyeken az árfolyamon kívül még kezelési költséget is felszámítanak. A legtöbb utazási iroda és szálloda is foglalkozik pénzváltással. Bel- és külföldi fizetőeszközök korlátlan mennyiségben hozhatók be és vihetők ki. Alapvetően a szállásadók, éttermek és az üzletek fogadják el fizetőeszközként a hitelkártyákat. Mégis ajánlatos az üzletkötés előtt tisztázni az adott helyen, hogy elfogadnak-e hitel kártyát és ha igen, milyet.

Biztonság: Az ország közbiztonsága jó.

Közlekedés: A remekül kiépített utakon bármi könnyen és gyorsan elérhető. Nagyszerűen kialakított autóutak és autópályák hálózzák be az országot, valamint a vasútvonalak és buszjáratok is összekötnek minden települést

Elektromosság: 220 V mindenhol. Átalakító tehát nem szükséges.

Időeltolódás: Közép-európai idő (+0 óra)

Telefon: Az ország hívószáma+43. A külföldön kezdeményezett és fogadott hívások, illetve az egyéb külföldön igénybe vett szolgáltatások (pl. rövid szöveges üzenet küldése) díját forintban, Magyarországon kell kiegyenlíteni.

Időjárás: Mérsékelt, kontinentális. A tél hideg (a hegyekben síelésre alkalmas hó, az alacsonyabb vidékeken gyakoribb az eső). A nyár hűvös, alkalmanként záporokkal. Ahogy magasabbra megyünk, a hőmérséklet egyre kisebb. Májustól novemberig kiválóan alkalmas az idő Ausztriába utazni. Különösen az október kellemes, hiszen akkor kevesebb turista fordul meg.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét és asz idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépők díját, valamint a baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, mely irodánkban is köthető.

Belépők:
Semmeringi vasút: kb. 5€/fő
Kabinos felvonó: kb. 12,50€/fő egy útra, kb. 16,50€/fő oda-vissza

A fakultatív belépők tájékoztató jellegűek!
A program változásának jogát irodánk fenntartja!

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.

Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.


Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!