Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Prága sörgyár látogatással és sétahajózással

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2019. június 8 - 2019. június 10
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
*** Hotelben
Reggeli
Biztosított

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Pesterzsébet, Tesco / Budapest, Népliget – Tatabánya, Fortuna Étterem (M1) – Győr, Arrabona pihenő

Telc

1.nap: Találkozás Kecskeméten, a volt Domus parkolóban, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás (rövid pihenőkkel) után érkezünk meg Telc városába, amely 1992 óta az UNESCO Világörökség része. Az ország egyik legszebb főterét itt láthatjuk a jellegzetes színes házsorokkal, melyek mesekönyvbe illőek. A város kastélyát is felkeressük, utána pedig a kastély parkját és annak tavát. A Telcben eltöltött idő után továbbutazunk Prága felé, elfoglaljuk szállásunkat.

 

A főszerepben: Prága

2.nap: Egész nap Prágáé lesz a főszerep! Reggelink elfogyasztása után gyalogos városnézésre indulunk. Hradzsin Várnegyed (Világörökség) nevezetességei - Szent Vitus székesegyház, Ulászló terem, Szent György Bazilika és szobor, Aranyművesek utcája. Majd a kisoldal, illetve a Károly-hídon átkelve az Óváros tér nevezetességei következnek (Orloj, régi városháza, Husz János emlékmű, Tyn templom). A program a Zsidónegyed és a Vencel tér érintésével ér véget. A látnivalók megtekintése után szabadidő. Este vacsorával egybekötött moldvai sétahajózásra invitáljuk Önöket, amely kihagyhatatlan! A város a folyóról nézve az esti fényekben pompázva egészen más oldalát mutatja. A bőséges svédasztalos vacsora a hajón fogyasztva pedig igazi gasztronómiai élmény. A hajókázás után visszatérünk szállásunkra.

 

Plzen

3.nap: Reggeli után bepakolunk autóbuszunkba és a Plzen-i sörgyárba látogatunk el, ahol kb. 2 órás programon veszünk részt. A világ leghíresebb és garantáltan a legjobb sörét itt Plzenben készítik a Pilsner Urquelle sörgyárban. A sörgyár pincéjében, még mai napig tartanak tölgyfa hordóban érlelt sört, amit csakis az ide látogatóknak csapolnak, közvetlenül a hordóból. Ez alatt az idő alatt érdekes látnivalók, információk, sörkóstolás színesítik a programot. Ajándékbolt is van a gyár területén azoknak, akik vásárolni szeretnének. A gyár közelében nem szabad kihagyni a sörmúzeum megtekintését, amelyet egy középkori malátacsíráztatóban alakítottak ki. Ezt követően indulunk Kecskemétre, érkezés a késő éjszakai órákban.

 

Csehország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Cseh Köztársaság
 • Főváros: Prága
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 79 000 km²
 • Vallás: római–katolikus, protestáns, ortodox
 • Hivatalos nyelv: cseh

Földrajz: Az ország kelet felől Szlovákiával, északról Lengyelországgal, nyugatról Németországgal és délről Ausztriával határos. A cseh táj nagyon változatos. A nyugati részén található a Cseh-medence, aminek fő folyói az Elba és a Moldva. A medencét hegységek veszik körbe, mint pl. a Sumava, az Érchegység vagy a Szudéták. Ez utóbbiban található az ország legmagasabb pontja a Snezka (1602 m). Az ország keleti részén fekvő Morva-medencét és a Cseh-Morva dombvidék választja el a Cseh-medenvétől.

Beutazási szabályok: Csehország az Európai Unió tagja, így az EU állampolgárok személyi igazolvány birtokában utazhat be az ország területére.

Egészségügy: Csehországban párhuzamosan működnek magán- és állami egészségügyi intézmények. Túlnyomó többségük szerződést kötött a biztosítóval az egészségügyi ellátás nyújtására és térítésére vonatkozóan.

Vallás: Vallási megoszlás: római – katolikus 39%; protestáns 5%; ortodox 3%; felekezeten kívüli: 40%; egyéb 13%.

Valuta: Az ország hivatalos pénznemem a cseh korona, aminek váltópénze a haler. 1 korona= 100 haler.

Biztonság: Csehország biztonsági helyzetét tekintve lényegében nem különbözik Magyarországtól, vagy a vele szomszédos államoktól. Az országot illetően nincs ismert konkrét terrorfenyegetés. Az általános közbiztonság jónak minősíthető, a bűnözési statisztikák csökkenő tendenciát mutatnak. Ugyanakkor főleg a turisták gyakran esnek zsebtolvajok áldozatául.

Közlekedés: Közlekedési hálózata meglehetősen fejlett. Az ország területén Prágában, Brnoban, Ostrava-Mošnovban és Karlovy Varyban van repülőtér. A vasútvonalak állami tulajdonban vannak. Prága és Hamburg között  van Intercity és Eurocity. A vasút villamosítása jelenleg is tart.

Elektromosság: 220 V, 50 Hz.

Időeltolódás: Közép-európai idő. Csehországban is különbözik a téli és nyári ( GMT+2) időszámítás. 

Telefon: Az ország előhívója: + 420.

Gasztronómia: A csehek egyik legismertebb étele a knédli. A csehek kedvelt itala a sör. Csehországban több házi serfőzde van.

Időjárás: Csehország a mérsékelt éghajlati övben található, négy évszakkal. A telek viszonylag enyhék (az átlagos januári hőmérséklet: -2 °C) és a nyarak nem túlzottan forrók (az átlagos július hőmérséklet: 20 °C), ezért Csehországba gyakorlatilag bármikor el lehet látogatni.

 

A részvételi díj tartalmazza: az útiköltséget (autóbusz), szállást reggelivel és az idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: a fakultatív belépők díjait, a moldvai hajózás díját, valamint a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, mely irodánkban is megköthető.

Belépők:
Telc kastély: kb. 150 CZK/fő
Prágai Vár: F: kb. 350 CZK/fő, 6-16 év között és 65 év felett: 175 CZK/fő
Sétahajózás vacsorával: kb. 790 CZK/fő
Pilsner sörgyár: F: kb. 250 CZK/fő, 6-15 év között és 70 év felett: 150 CZK/fő
Pilsner sörmúzeum: F: kb. 120 CZK/fő, 6-15 év között és 70 év felett: 80 CZK/fő

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!
A program és a szálláshely változtatásának jogát fenn tartjuk!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.

Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.


Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!