Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Plitvicei-tavak és a Trakostyáni várkastély

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2022. október 29 - 2022. október 30
Autóbusz
Panzióban, 2-3 ágyas szobákban
Reggeli
Biztosított

Törzsutas, Nyugdíjas és Gyerekkedvezmény (14 éves korig): 1.500 Ft/fő

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Budai út - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Budapest, Népliget - Székesfehérvár, Alba Park Autópálya Étterem - Siófok, Tesco - Nagykanizsa, Tesco

Trakostyáni várkastély és Zágráb

1.nap: Találkozó Kecskeméten a volt Domus parkolóban, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Első megállónk Horvátország büszkesége, a Trakostyáni várkastély. Ez a legépebben megmaradt főúri birtokközpont és kastély Zagorjében. A tó partjára épült páratlan építészeti örökséget gondozott és egyedülálló park együttes veszi körül. A mélyföldszinten látható az erőd konyhája, továbbá egy kínzókamra. A magasföldszinten több helységet találunk, például a vadászszobát, a könyvtárat, a fogadó szobát, illetve az udvaron a kutat. Az első emeleten a szalont, az étkező szobát, a szivarszobát, a délutáni pihenőszobát, egy kis olvasószobát, a zeneszobát, a hálószobát találjuk továbbá egy imádkozó sarkot. Érdemes a második szintre is felmászni, hiszen itt a Draskovic-dinasztia tagjairól nézhetünk meg egy kiállítást, illetve a vár életének különböző stílusaiból állítottak össze egy-egy kiállítást. Következő megállónk Horvátország fővárosa, Zágráb. Az Alsó Város parkjain átsétálva a Művészeti Pavilon, Régi Mesterek galériája, Régészeti Múzeum épületeiben gyönyörködünk, majd keresztülsétálunk Zágráb főterén, a Jellasics téren. Megcsodáljuk a Kaptol negyedben az Érseki palota mellett álló gótikus Szent István székesegyházat. A Kőkapun (Kamenita vrata) keresztül a Várnegyed központjába jutunk, a Szent Márk térre. Itt található a Horvát Parlament épülete, a horvát Bánok palotája és a gótikus Szent Márk templom. Megcsodáljuk a csodálatos zágrábi panorámát a közelben levő Lotrscsak torony melletti kilátó teraszról. Az esti órákban érkezünk meg a tavakhoz közeli szálláshelyünkre (Vranovaca).

Plitvicei-tavak

2.nap: Reggeli után bepakolunk az autóbuszba, majd a csodálatos park felfedezésére indulunk. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park a legnagyobb területű (295 km2) és legrégebbi park Horvátország nyolc nemzeti parkja közül. A tavak felülete 2 km2, a tizenhat tó füzérszerűen húzódik a Kapela- hegységben, 190-200 mészkő-vízesés köti össze őket. Ezen a napon kb. 10 km-t teszünk meg a tavak körül, ahol gyalogutakat alakítottak ki. Néhol keskeny pallók vezetnek át a vízen, a legnagyobb tavon hajóval lehet keresztülvágni, a kirándulás elején elektromos kisbuszok viszik a látogatókat a bejárattól. A hajót és a buszt szabadon használhatják, a belépőjegy árában benne van. A parkban találhatóak igényesen kialakított mosdók és étterem is. Ezt követően indulunk vissza Kecskemétre, érkezés az éjszakai órákban.

Belépőjegy árak a "Fontos információk" fül alatt találhatók!

A belépőjegy ára (160 HRK/fő) horvát kunában, készpénzben, irodánkban fizetendő!

 

Horvátország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Horvát Köztársaság
 • Főváros: Zágráb
 • Államforma: Horvátország többpártrendszerű, parlamentáris köztársaság
 • Terület: 56 538 km2
 • Vallás: római katolikus 77%, protestáns 0%, pravoszláv 11%
 • Hivatalos nyelv: szerb-horvát
 • Időeltérés: GMT +1 óra

Földrajz: A határtól a tenger felé indulva eleinte sík vidékkel találkozhatunk, melyet az átszelő nagyobb folyók hoztak létre, elsősorban a Duna mellékfolyói a Dráva, Száva, utóbbi mellett fekszik a főváros Zágráb (Zagreb). E vidéken 150-160m tengerszint feletti magasságok találhatók, és fokozatosan emelkedik a Velebit hegység irányába. A hegyek délebbre magasabbak, a tenger felé meredekebb a felszín. A tengerpart néhol egészen elkeskenyedik, a hegyek belezuhannak a tengerbe, csak a sziklába vájt utak nyújtanak biztos kapaszkodót. Az északibb területek partvidéke már laposabb. , 50 méter körül emelkednek ki a tengerből, eleinte homokos a part (Pula-Opatija között), aztán fokozatosan kövesedik, Zadar környékén lesz újra szelídebb a partszakasz. A kiépített üdülőterületeken azonban a félelmetes sziklák tövében használható kavicsos strandokat találhatunk. Horvátország nekünk, magyaroknak turisztikailag és gazdaságilag egyaránt fontos. Hosszú, változatos és csodaszép tengerpartja van. Szinte bárhonnan az országunk területéről autóval egy nap alatt leutazhatunk, az anyagiaktól függően megtaláljuk a luxusigényeket kielégítő körülményeket éppúgy mint a szerényebb, olcsóbb üdülési lehetőséget. Szép számmal akadnak látnivalók, történelmi emlékek.
Beutazási szabályok: A magyar állampolgárok valamennyi forgalomban lévő magyar személyi igazolvánnyal - ideértve a régi típusú, füzet alakú igazolványt, valamint az ideiglenes személyi igazolványt is -, beutazhatnak Horvátországba. A személyi igazolvánnyal való beutazás Horvátország területére nincs korhatárhoz kötve.
Egészségügy: Horvátországban a sürgősségi ellátások igénybe vételéhez nincs szükség semmiféle nyomtatványra, a magyar állampolgárok a halaszthatatlanul szükséges ellátásokat útlevelük segítségével vehetik igénybe. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, palackozott vizet élelmiszerboltokban árulnak.
Strandok: Nyilvánosak (kivéve az üdülő-településeknél és a nudista strandokon). Napernyő és napágy csak néhány településen található, térítés ellenében vehető igénybe.
Valuta: Hivatalos pénznem a kuna (HRK), lipa (1 kuna = 100 lipa). A forint bankokban, míg a többi konvertibilis valuta a szállodai recepciókon is váltható. (1 DEM = kb. 3,5 kuna). A hitelkártyákat általában elfogadják, kivéve a kisebb üzletekben és éttermekben. Pénzfelvevő automaták csak a nagyobb városokban találhatóak. Deviza előírások: bevihető, illetve kihozható max. 5.000,- Kuna. Egyéb külföldi fizetőeszközök korlátlanul bevihetők.
Közlekedés: Általában minden szigethez a kompok óránként, a fő szezonban folyamatosan közlekednek, de emellett is számítani kell hosszabb várakozásokra.
Elektromosság: Horvátországban 220 V feszültségű 50 HZ frekvenciájú váltóáramot használnak. Öreg típusú konnektorokat csupán néhány eldugott apartmanban talál.
Időeltolódás: Magyarországhoz képest nincs időeltolódás.
Telefon: Horvátország nemzetközi hívó száma: 00 385 Magyarország hívó száma Horvátországból: 99 36. Leggazdaságosabb a telefonkártya használata nyilvános telefonfülkéből (kb. 20 Kuna=50 egység) vagy a postáról. Mobiltelefon használható.
Búvárkodás: A horvát tengerparton és a szigetek körül mintegy 85 hivatalosan jegyzett és jól leírt búvárterep létezik. Búvárkodás csak a Horvát Búvárszövetség által kiállított érvényes búvárigazolvány birtokában engedélyezett. Az igazolványt 1OO kunáért beszerezhetjük valamennyi hivatalos búvárközpontban. Az igazolvány 1 évig érvényes.
Időjárás: Horvátországban fekvésének köszönhetően több típusú éghajlattal találkozunk. A tengerparti területen az éghajlat földközi-tengeri, napsütötte hónapokkal, a nyár forró és száraz, a tél enyhe és csapadékos. A belföldön kontinentális éghajlat uralkodik. Az adriai tengerpart éghajlata forró és napos. A nyári hónapokban a hőmérséklet eléri itt a 40 °C-ot és a tengervíz hőmérséklete a kellemes 25 °C-ot. Az éghajlatot itt a Földközi-tenger kedvezően befolyásolja. Splitben a levegő átlaghőmérséklete júliusban 25 °C a tengeré ekkor 24 °C-os. Átlaghőmérsékletek: június - 26 °C, júlus - 30 °C, augusztus - 30 °C, szeptember - 26 °C. A víz áltaghőmérséklete : június - 22 °C, július - 25 °C, augusztus - 24 °C, szeptember - 22 °C. A téli hónapokban a hőmérséklet nem esik 5 °C alá, a tengervíz hőmérséklete 12 °C-alá. A hó körülbelül 10 évenként jelenik meg egyszer.

 

 

 

A részvételi díj tartalmazza: az útiköltséget (autóbusz) szállást reggelivel és az idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: a fakultatív belépők díjait, és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, mely irodánkban is megköthető.

Egyágyas felár: 6.000 Ft/fő

Belépők:
Trakostyáni várkastély: F: kb. 40 HRK, Gy: kb. 20 HRK 
Plitvicei-tavak: F: kb. 160HRK, 7-18 éves korig: kb. 50 HRK, 7 éves kor alatt ingyenes 

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!
A program és a szálláshely változtatásának jogát fenn tartjuk!

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.


Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!