Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Medveszurdok

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2020. október 3
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
Önellátás

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi út - Budapest, Népliget - Tatabánya, Fortuna Étterem (M1) - Győr, Arrabona pihenő (M1)

Medveszurdok

A Medve-szurdok (Bärenschützklamm) és a felette magasodó Hochlantsch (1720 m) Stájerország középső részén, az Alpok legkeletibb szélén, a Graz környéki hegyvidéken találhatók. A szurdokot Ausztria legszebb járható vizes szurdokaként említik, 1978 óta védett. Nem véletlen áll védettség alatt a terület, minden megtalálható, amit a természetjáró csak kívánhat: sűrű erdők, napos rétek, szűk szorosok, szurdokvölgyek, dübörgő vízesések, kis patakok, ritka növények.

Korai indulással utazunk a Graz melletti Mixnitz-be (479 m), hogy legyen elég időnk nem csupán a Medve-szurdok bejárására, hanem a bátrabbak, illetve a kitartóbakkal a Hochlantsch csúcsának megmászására. A vidék egyik legszebb és leghosszabb vizes szurdoka, amelyet közvetlen közelről élvezhetünk a kiépített útnak köszönhetően, bizonyosan maradandó lesz élménytárunkban; létrák, hidak, stégek teszik teljesen biztonságossá és látványossá a túrát. Fél óra gyaloglás után – magunk mögött hagyva a falut, majd egy meredek emelkedőt - érjük el a szurdok bejáratát, ahonnan a valódi izgalmak kezdődnek. Innen 200-300 méter magas sziklafalak között haladunk, főként létrák, lépcsők, hidak segítségével – melyből összesen 169 darab található. A szurdokból kiérve nemsokára az 1209 méteren fekvő Guten Hirten alpesi fogadóhoz érkezünk, ahol elfogyasztjuk uzsonnánkat, és a teraszról csodáljuk az elénk táruló gyönyörű panorámát. Itt nyílik opcionális lehetőség a közeli Hochlantsch csúcsának meghódítása, azoknak, akik időben felérnek a menedékházhoz, és van erejük még egy 500 méteres szintkülönbség legyűrésére - időben. A Hochlantsch a graz-i hegyvidék legmagasabb pontja, meredek és sziklás úton felkapaszkodva odafent gyönyörű panoráma fogad. A két csapat (a csúcstámadók, és kényelmesebb terepet választók) párhuzamosan haladva ér el a Teichalm-tóhoz, illetve a mellette lévő fogadóba. A buszunk már itt fog várni minket. Az esti órákban indulunk el haza

Gyalogos, bakancsos túra
Túratáv: 7-12km
Szintemelkedés: 770-1.270 m
Nehézségi szint: 3-4
Idő: 6-8 óra

Ausztria

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Osztrák Köztársaság
 • Főváros: Bécs
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 83 871 km2
 • Vallás: katolikusok, protestánsok
 • Hivatalos nyelv: német
 • Időeltérés: közép-európai idő (+0 óra)

Földrajz: Ausztria a magyar turisták által 7 leglátogatottabb országa közé tartozik. Ausztria, Magyarország nyugati szomszédja magas alpesi csúcsokkal, romantikus völgyekkel és romantikus városokkal, ideális szabadságunk eltöltéséhez. Az Ausztria szó alatt sokan elképzelnek egy alpesi országot gyönyörű városokkal, mint Bécs vagy Salzburg németül beszélő emberekkel, a kertészeknek képzeletükben megjelennek az alpesi muskátlik és a történelmet kedvelőknek az a tény hogy 1918-ig az Osztrák-Magyar Monarchiának Magyarország része volt. Az Osztrák Köztársaság Európa közepén terül el, stabil gazdasági felépítés és jó biztonsági helyzet jellemzi. Fekvését évszázadokon át áramló számos idegennek köszönheti. Üzleti kapcsolatai, melyekre az öreg Rómaiak még emlékeznek, a világ minden pontjáról nemzeteket vonzottak ide. Ezek a nemzetek magukkal hozták a művészetüket és kultúrájukat, és egyértelműen befolyásolták a mai Ausztria kialakulását.

Beutazási szabályok: A nyugat-európai államok polgárai vízum nélkül, érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába. Sok esetben elég a hivatalos személyigazolvány vagy öt évnél nem régebben lejárt útlevél. Valamennyi Schengeni tagállam között megszűnt a határvizsgálat. Egy a személyazonosságot igazoló okmányt azonban kötelező magánál tartania a beutazónak. A gyerekeknek saját igazolványra van szükségük, vagy valamelyik szülő útlevelében kell szerepelniük.

Vallás:Az osztrákok döntő többsége római katolikus vallású (78%), de vannak kisebb protestáns (főleg lutheránus) közösségek szerte az országban (5%). A bevándorlók közül a törökök és a bosnyákok többnyire muszlim vallásúak. A szerbek a kereszténység keleti formáját követik, azaz a Szerb Ortodox Egyházhoz tartoznak.

Valuta: Euró a hivatalos pénznem. Külföldi fizetőeszközt minden bankban a Bécsi Tőzsde érvényes napi árfolyamán váltanak; pályaudvari és repülőtéri pénzváltóhelyeken az árfolyamon kívül még kezelési költséget is felszámítanak. A legtöbb utazási iroda és szálloda is foglalkozik pénzváltással. Bel- és külföldi fizetőeszközök korlátlan mennyiségben hozhatók be és vihetők ki. Alapvetően a szállásadók, éttermek és az üzletek fogadják el fizetőeszközként a hitelkártyákat. Mégis ajánlatos az üzletkötés előtt tisztázni az adott helyen, hogy elfogadnak-e hitel kártyát és ha igen, milyet.

Biztonság: Az ország közbiztonsága jó.

Közlekedés: A remekül kiépített utakon bármi könnyen és gyorsan elérhető. Nagyszerűen kialakított autóutak és autópályák hálózzák be az országot, valamint a vasútvonalak és buszjáratok is összekötnek minden települést

Elektromosság: 220 V mindenhol. Átalakító tehát nem szükséges.

Időeltolódás: Közép-európai idő (+0 óra)

Telefon: Az ország hívószáma+43. A külföldön kezdeményezett és fogadott hívások, illetve az egyéb külföldön igénybe vett szolgáltatások (pl. rövid szöveges üzenet küldése) díját forintban, Magyarországon kell kiegyenlíteni.

Időjárás: Mérsékelt, kontinentális. A tél hideg (a hegyekben síelésre alkalmas hó, az alacsonyabb vidékeken gyakoribb az eső). A nyár hűvös, alkalmanként záporokkal. Ahogy magasabbra megyünk, a hőmérséklet egyre kisebb. Májustól novemberig kiválóan alkalmas az idő Ausztriába utazni. Különösen az október kellemes, hiszen akkor kevesebb turista fordul meg.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét és a túravezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépő díját, valamint a baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás összegét, mely irodánkban is köthető.

Belépő: Medveszurdok: kb. 3,50 €

Gyalogos, bakancsos túra
Túratáv: 7-12km
Szintemelkedés: 770-1.270 m
Nehézségi szint: 3-4
Idő: 6-8 óra

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.
Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!