Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Kirándulás Orchidea Országba

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2019. május 4
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Pesterzsébet, Tesco / Budapest, Népliget - Székesfehérvár, Alba Park Autópálya Étterem - Siófok, Tesco - Nagykanizsa, Tesco

Lendva és Dobronak

Találkozás Kecskeméten a volt Domus parkolóban, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. 
Első megállónk a szlovéniai Lendva városa, melynek várát tekintjük meg első ízben. A lendvai vár első okleveles említése 1192-ből származik, mai formáját pedig a 18. században kapta. Helyiségeiben a lendvai Galéria-múzeum kapott otthont; régészeti, történelmi és néprajzi állandó kiállítás tekinthető meg.
Ez után a város kilátótornyába vezet utunk, ahonnan pompás panoráma tárul elénk.  A Lendva-hegyen épült
Vinarium-kilátó kör alakú, 53,50 méter magas torony, földszinttel és kilenc emelettel. A tetején egy üvegezett kilátót alakítottak ki, ahonnan egyszerre látjuk be a négy ország, Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria területét. A toronyba 240 lépcsőn vagy lift segítségével lehet feljutni.
Ezt követően a
dobronaki Orchidea Farm, Trópusi Növénykerthez utazunk. Ez Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása, ahol évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek. A 14 ezer m2-es üvegházban 160-féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. A trópusi kert 1. és 2. része látogatható, illetve az eladó tér. A parkban vásárlásra is nyílik lehetőség, kedvezményes áron.
A mai nap utolsó állomásaként a közeli
energiaparkban hangulatos sétát tehetünk, melyet a Bakonaki-tó látványa tesz felejthetetlenné. Érdekesség, hogy a Bakonaki tónál levő Szt. Vid kápolna és Vid kút közelében a radieszteziológusok és természetgyógyászok, számos, jótékony hatású, földi kisugárzó pontot fedeztek fel, amelyek jótékonyan befolyásolják közérzetünket és egészségünket. A több mint 50 energiapont közül huszonhatot pontosan lemértek és megjelöltek. Sőt a Vid kútnál feltörő forrásvíz is jótékony hatással van egészségünkre. A meseszép virágok látványával, energiával feltöltődve, a kora esti órákban haza indulunk Magyarországra, érkezés a késő éjszakai órákban.

Szlovénia

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Szlovén Köztársaság
 • Főváros: Ljubljana
 • Államforma: parlamenti demokrácia
 • Terület: 20.253 km2
 • Vallás: római katolikus (+ 30 bejegyzett vallási közösség
 • Hivatalos nyelv: szlovén
 • Időeltérés: GMT + 1

Földrajz: Ausztria, Horvátország, Magyarország és Olaszország határolja az országot, délnyugati részét az Adriai tenger vize érinti, a Trieszti öbölben. Szlovénia tájai nagyrészt dombosak, az ország területének több mint 90%-a 300 méterrel a tengerszint felett fekszik. Az ország 43%-a mezőgazdasági terület - szőlőültetvények, szántók - a maradék terület pedig erdővel borított. Az ország gazdag ásványi anyagokban, természeti értékekben, tengerpartja nyugodt, szép és kedvező árfekvésű. Nagyon sok városa magán viseli a Habsburg és a Velencei Birodalom jellegzetes jegyeit, ezért a turista a szlovén Alpokban járva Bajorországban érezheti magát.
Beutazási szabályok: Az Európai Unió tagja, magyar állampolgárok érvényes úti okmány (személyi igazolvány, útlevél) birtokában vízummentesen utazhatnak Szlovéniába.
Egészségügy: A magyar állampolgárok a magyarországi lakóhely szerint illetékes Megyei Egészségbiztosítási Pénztár által kiállított E111-es számú nyomtatvány alapján részesülhetnek sürgős és orvosilag indokolt esetben egészségügyi ellátásban.
Vallás: Római katolikus nagy részben.
Valuta: Az ország hivatalos pénzneme az Euró.
Biztonság: Szlovéniában a közbiztonság jónak mondható, de forgalmas helyeken értékeikre fokozottabban vigyázzanak.
Közlekedés: A buszhálózat átszövi az országot, minden települést elérhetünk a gyors és kényelmes buszokkal. Az ország autópályái lassan, de folyamatosan épülnek, elsősorban az Olaszország és Ausztria felé vezető szakaszon. A díjak viszonylag alacsonyak, de az inflációval arányosan nőnek. A közlekedési szabályok betartását Szlovéniában szigorúan veszik, a határtól a nagyobb városok felé vezető utakon gyakran találkozhatunk forgalomellenőrzéssel
Elektromosság: 220 V, 50 Hz.
Időeltolódás: GTM +1.
Telefon: Az ország hívószáma 386.
Időjárás: Az északnyugati területeken hegyvidéki klíma - azaz enyhe nyár, hideg tél és sok csapadék - uralkodik. Az Adriai-tenger partvidéke és a Primorska régió mediterrán éghajlatú, meleg, száraz nyár és enyhe tél jellemzi. A keleti területeken a magyarországihoz hasonló éghajlat van. A leghidegebb hónap a január, a legmelegebb pedig a július.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépők összegét és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás díját, mely irodánkban is köthető.

Belépők:
Vinarium-kilátó: kb. 5€/fő
Lendvai vár: kb. 5€/fő
Orchideapark: kb. 5€/fő (2,5€ levásárolható)

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!
A program változtatásának jogát fenn tartjuk!

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.

Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.


Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!