Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Kirándulás Orchidea Országba

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2022. július 30
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

Családi kedvezmény:

1 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 10%
2 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 20%
2 felnőtt és 2 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 30%
2 felnőtt és 3 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 40%

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Budai út - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Budapest, Népliget - Székesfehérvár, Alba Park Autópálya Étterem - Siófok, Tesco - Nagykanizsa, Tesco

Lendva és Dobronak

Találkozás Kecskeméten a volt Domus parkolóban, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. 
Első megállónk a szlovéniai Lendva városa, melynek várát tekintjük meg első ízben. A lendvai vár első okleveles említése 1192-ből származik, mai formáját pedig a 18. században kapta. Helyiségeiben a lendvai Galéria-múzeum kapott otthont; régészeti, történelmi és néprajzi állandó kiállítás tekinthető meg.
Ez után a város kilátótornyába vezet utunk, ahonnan pompás panoráma tárul elénk.  A Lendva-hegyen épült
Vinarium-kilátó kör alakú, 53,50 méter magas torony, földszinttel és kilenc emelettel. A tetején egy üvegezett kilátót alakítottak ki, ahonnan egyszerre látjuk be a négy ország, Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria területét. A toronyba 240 lépcsőn vagy lift segítségével lehet feljutni.
Ezt követően a
dobronaki Orchidea Farm, Trópusi Növénykerthez utazunk. Ez Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása, ahol évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek. A 14 ezer m2-es üvegházban 160-féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. A trópusi kert 1. és 2. része látogatható, illetve az eladó tér. A parkban vásárlásra is nyílik lehetőség, kedvezményes áron.
A mai nap utolsó állomásaként a közeli
energiaparkban hangulatos sétát tehetünk, melyet a Bakonaki-tó látványa tesz felejthetetlenné. Érdekesség, hogy a Bakonaki tónál levő Szt. Vid kápolna és Vid kút közelében a radieszteziológusok és természetgyógyászok, számos, jótékony hatású, földi kisugárzó pontot fedeztek fel, amelyek jótékonyan befolyásolják közérzetünket és egészségünket. A több mint 50 energiapont közül huszonhatot pontosan lemértek és megjelöltek. Sőt a Vid kútnál feltörő forrásvíz is jótékony hatással van egészségünkre. A meseszép virágok látványával, energiával feltöltődve, a kora esti órákban haza indulunk Magyarországra, érkezés a késő éjszakai órákban.

Belépőjegy árak a "Fontos információk" fülön találhatóak!

Szlovénia

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Szlovén Köztársaság
 • Főváros: Ljubljana
 • Államforma: parlamenti demokrácia
 • Terület: 20.253 km2
 • Vallás: római katolikus (+ 30 bejegyzett vallási közösség
 • Hivatalos nyelv: szlovén
 • Időeltérés: GMT + 1

Földrajz: Ausztria, Horvátország, Magyarország és Olaszország határolja az országot, délnyugati részét az Adriai tenger vize érinti, a Trieszti öbölben. Szlovénia tájai nagyrészt dombosak, az ország területének több mint 90%-a 300 méterrel a tengerszint felett fekszik. Az ország 43%-a mezőgazdasági terület - szőlőültetvények, szántók - a maradék terület pedig erdővel borított. Az ország gazdag ásványi anyagokban, természeti értékekben, tengerpartja nyugodt, szép és kedvező árfekvésű. Nagyon sok városa magán viseli a Habsburg és a Velencei Birodalom jellegzetes jegyeit, ezért a turista a szlovén Alpokban járva Bajorországban érezheti magát.
Beutazási szabályok: Az Európai Unió tagja, magyar állampolgárok érvényes úti okmány (személyi igazolvány, útlevél) birtokában vízummentesen utazhatnak Szlovéniába.
Egészségügy: A magyar állampolgárok a magyarországi lakóhely szerint illetékes Megyei Egészségbiztosítási Pénztár által kiállított E111-es számú nyomtatvány alapján részesülhetnek sürgős és orvosilag indokolt esetben egészségügyi ellátásban.
Vallás: Római katolikus nagy részben.
Valuta: Az ország hivatalos pénzneme az Euró.
Biztonság: Szlovéniában a közbiztonság jónak mondható, de forgalmas helyeken értékeikre fokozottabban vigyázzanak.
Közlekedés: A buszhálózat átszövi az országot, minden települést elérhetünk a gyors és kényelmes buszokkal. Az ország autópályái lassan, de folyamatosan épülnek, elsősorban az Olaszország és Ausztria felé vezető szakaszon. A díjak viszonylag alacsonyak, de az inflációval arányosan nőnek. A közlekedési szabályok betartását Szlovéniában szigorúan veszik, a határtól a nagyobb városok felé vezető utakon gyakran találkozhatunk forgalomellenőrzéssel
Elektromosság: 220 V, 50 Hz.
Időeltolódás: GTM +1.
Telefon: Az ország hívószáma 386.
Időjárás: Az északnyugati területeken hegyvidéki klíma - azaz enyhe nyár, hideg tél és sok csapadék - uralkodik. Az Adriai-tenger partvidéke és a Primorska régió mediterrán éghajlatú, meleg, száraz nyár és enyhe tél jellemzi. A keleti területeken a magyarországihoz hasonló éghajlat van. A leghidegebb hónap a január, a legmelegebb pedig a július.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépők összegét és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás díját, mely irodánkban is köthető.

Belépők:
Vinarium-kilátó: kb. 5€/fő
Lendvai vár: kb. 5€/fő
Orchideapark: kb. 5€/fő (2,5€ levásárolható)

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!
A program változtatásának jogát fenn tartjuk!

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.

Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!