Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Jesoloi fürdőzés Velencei kirándulással

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2022. augusztus 5 - 2022. augusztus 7
Autóbusz
*** Hotelben
Reggeli
Biztosított

Előző időpont: 2022.07.08-10.

Előző időpont: 2022.07.08-10.

Törzsutas, Nyugdíjas és Gyerekkedvezmény (14 éves korig): 1.500 Ft/fő

Egyágyas felár: 6.000 Ft/fő

 

Lido di Jesolo

1.nap: Találkozás Kecskeméten a volt Domus áruház parkolójában, indulás az esti órákban. (éjszaka az autóbuszon)

2.nap: Érkezés Lido di Jesoloba a reggeli órákban. Jesolo népszerű üdülő település, 15 km hosszú homokos, fenyőerdők által szegélyezett, sekély vizű tengerpartjának köszönhetően. A lassan mélyülő homokos tengerpart, valamint az itteni aquapark, vidámpark, akvárium és tropicarium miatt kisgyermekes családok számára ideális olaszországi üdülési célpont. Lido di Jesolo főutcáján egymást érik a kávézók, pizzériák, üzletek, diszkók, a végeláthatatlanul hosszú főutca forgataga, és mediterrán hangulata igazán elvarázsoló. Az egész napos szabadprogram után továbbutazás a szállásra (Treviso/San Doná di Piave).

Velence

3.nap: Reggelit követően bepakolunk az autóbuszba, megérkezünk Punta Sabbioniba, ahonnan a tengeri lagúnákon keresztül hajóval érkezünk meg Velencébe. Gyalogos városnéző sétaprogramunk során a Sóhajok hídja és a Szent Márk tér nevezetes épületei mellett (Campanile, Doge palota, Szent Márk bazilika) megtekintjük a közelben levő fontos látnivalókat is: Rialtó híd, Canal Grande, Halpiac, Casa d’Oro. Délutáni szabadprogramot követően indulunk vissza Kecskemétre. Érkezés a hajnali órákban.

Belépőjegy árak a "Fontos információk" fül alatt találhatóak!

 

Olaszország

Általános információk

 

 • Hivatalos megnevezés: Olasz Köztársaság
 • Főváros: Róma
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 301 250 km2 
 • Vallás: római katolikus
 • Hivatalos nyelv: olasz
 • Időeltérés: nincs

Földrajz: Olaszország a csizma alakú Apennini-félszigeten fekszik, Szlovéniával, Ausztriával, Svájccal, Franciaországgal határos. A félszigetet az Adriai-tenger, a Jón-tenger, a Tirrén-tenger, valamint a Ligur-tenger fogja közre. Az országhoz még számos sziget tartozik, melyek közül a két legnagyobb a csizma orránál elhelyezkedő Szicília és a nyugatról határoló Tirrén-tengeren fekvő Szardínia. Az ország északi része hegyvidék, az Alpok déli része uralja a területet. Az olasz-francia és az olasz-svájci határon magasodnak az Alpok legmagasabb csúcsai: a 4807 m magas Mont Blanc (olaszul: Monte Bianco), a 4478 m magas Matternhorn (olaszul: Cervino), a 4633 m magas Monte Rosa. A hegyek közötti hágók biztosítják az országok közötti közlekedést, pl. Szent Bernát-hágó, Szent Gotthard-hágó. Az Alpoktól délre fekvő terület a Pó-síkság, amely az ország legtermékenyebb területe. Az ország középső részén fekszik az Appennin-hegység, ami Szicíliába is átnyúlik. Hegység két-két oldalán síkság található. Az ország területén két önálló állam is található: Róma területén a Vatikán, valamint az ország középső keleti részén San Marino.
 

Beutazási szabályok: Az Európai Unió és a Schengeni Rendszer tagja, magyar állampolgárok érvényes útiokmány (személyi igazolvány, útlevél) birtokában vízummentesen utazhatnak Olaszországba. Tartózkodási napok száma külön bejelentés nélkül: 90 nap, ezt követően - a tartózkodási cél megfelelő feltételeinek igazolásával - az uniós állampolgárok számára előírt tartózkodási kártyáért kell folyamodni a területileg illetékes Questúrához.

Egészségügy: Magyar állampolgárok a magyarországi lakóhely szerint illetékes egészségbiztosítási pénztár által kiállított E111-es nyomtatvány alapján részesülhetnek sürgősségi ellátásban.

Valuta: Hivatalos pénz az Euro. Hitelkártyát lehet használni. 

Biztonság: A közbiztonság nem rosszabb a többi európai országhoz képest. Itt is ugyanúgy kell vigyáznunk értékeinkre, mint máshol.

Közlekedés: A közlekedési tarifák kicsit drágábbak, mint Magyarországon, de a színvonal is magasabb. Rómában például a legolcsóbb helyi közlekedés 1 Euróba kerül, ezzel viszont 75 percig utazhatunk nemcsak a városi tömegközlekedési eszközökön, hanem a közeli kisvárosokba közlekedő vonatokon is. De létezik napijegy és többnapos turistajegy is. Az ország jó infrastruktúrával rendelkezik, jó út és vasúthálózata van. Európa legnagyobb tengeri kikötői közé tartoznak Olaszországban: Genova, Trieszt, Taranto, Nápoly, La Spezia. Anagyobb városok önálló légi kikötővel rendelkeznek, ezek közül a legnagyobb forgalmat a két milánói, a római, a torinoi és a genovai bonyolítja le. 

Elektromosság: 220 V / 50 Hz

Időeltolódás: Nincs időeltérés Magyarországhoz képest.

Telefon: Ország előhívó: 39. Mobiltelefonok működnek.

Gasztronómia: Az északi és déli területeken más-más étkezési szokások figyelhetők meg: a déliek a fűszeres, az északiak inkább a gazdag, krémes étkeket részesítik előnyben. Külföldiek számára legismertebb ételeik a bolognai spagetti, a lasagne, a tortellini és a pizza. Különösen kedvelik a paradicsomot, a zöldségeket, és a tengeri halakat, állatokat. Desszertként szívesen fogyasztanak cassatát, cannolit, zabaglionét, granitát és marcipánt. Akávé, a sör és a bor országszerte kedvelt italnak számítanak.

Időjárás

Az éghajlat nem egységes az ország területén. Az ország északi részén, a hegyes vidékeken nyáron is alacsony a hőmérséklet, sok a csapadék. A magasabb csúcsokat nyáron is hó borítja.  Pó-síkság mentén az éghajlat szárazföldi, a tél hideg a nyár meleg és száraz. A tengerpartokon a tél viszonylag enyhe, a nyári meleg a víznek köszönhetően elviselhető. Az ország déli részének éghajlata már mediterrán, a nyár meleg és száraz, a tél enyhe. A szigetek éghajlata földközi-tengeri: a tél enyhe, a nyár forró.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét, a szállást reggelivel, valamint az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A hajózást Velencébe és vissza, valamint a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, mely irodánkban is megköthető.

Hajózás Velencébe: kb. 12 €/fő oda-vissza
Idegenforgalmi adó: kb. 10€/fő

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!
A program és szálláshely változásának jogát fenntartjuk!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.
Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.
Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!