Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Hajókázás Hallstattban és a lenyűgöző Dachstein jégvilága

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2019. július 6 - 2019. július 7
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
*** Hotelben
Reggeli
Biztosított

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Pesterzsébet, Tesco / Budapest, Népliget – Tatabánya, Fortuna Étterem (M1) – Győr, Arrabona pihenő

Hallstatt

1. nap: Találkozás Kecskeméten a volt Domus parkolóban, indulás a kora hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Hallstattig. Délután érkezünk meg Ausztria ékszerdobozába, ahol először a világ legrégebbi sóbányájába látogatunk. Megközelíteni gyalog, vagy siklóval lehet, mi az utóbbit választjuk. A hegy gyomrában hosszú, szűk folyosókon keresztül visz be az út. A bányalátogatás alatt filmvetítés, fényjátékok és érdekes előadások várnak minket. A bányában a mélyebb szinteket csúszdával tudjuk megközelíteni. A bányában állandó 8-10 °C van, így meleg ruhával készülni kell! A sóbánya látogatás után a várost járjuk be idegenvezetőnkkel. Szabadidőt követően utazunk tovább szállásunkra (Bad Ausse). 

 

Hallstatt és Dachstein

2. nap: Reggelink elfogyasztása után visszautazunk Hallstattba, ahol csónakázni fogunk a város taván. Salzkammergut leghíresebb taván, a hatalmas hegyek szorításában fjordszerűen tekergőző Hallstätter See-n kb. 50 percet fogunk hajókázni. A kristálytiszta vizű tavat csaknem minden irányból 2-3000 méteres hegyek veszik körül. Ezt követően továbbutazunk a Dachsteini SkyWalk kilátóhoz. Ide a Dachstein-Gletscherbahn nevű felvonóval jutunk fel, amely 6 perc alatt küzdi le az 1000 méter szintkülönbséget. A rácsos aljú kilátóban 250 méteres mélység felett állunk!  A panoráma lélegzetelállító, fényképes táblák segítenek a hegycsúcsok beazonosításában. Innen függőhídon keresztül haladunk tovább, rásétálhatunk a Semmibe vezető lépcsőre, majd így érjük el a Jégpalotát, ahol különböző jégből készült alkotásokat láthatunk*. Az élményekkel teli nap után indulunk vissza Kecskemétre, érkezés a másnap hajnali órákban.

*Rossz idő esetén a 2.nap Hallstatt-ban a csontkápolnát keressük fel, majd Bad Ischl-be utazunk, ahol a híres Zauner cukrászdába megyünk.

 

Ausztria

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Osztrák Köztársaság
 • Főváros: Bécs
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 83 871 km2
 • Vallás: katolikusok, protestánsok
 • Hivatalos nyelv: német
 • Időeltérés: közép-európai idő (+0 óra)

Földrajz: Ausztria a magyar turisták által 7 leglátogatottabb országa közé tartozik. Ausztria, Magyarország nyugati szomszédja magas alpesi csúcsokkal, romantikus völgyekkel és romantikus városokkal, ideális szabadságunk eltöltéséhez. Az Ausztria szó alatt sokan elképzelnek egy alpesi országot gyönyörű városokkal, mint Bécs vagy Salzburg németül beszélő emberekkel, a kertészeknek képzeletükben megjelennek az alpesi muskátlik és a történelmet kedvelőknek az a tény hogy 1918-ig az Osztrák-Magyar Monarchiának Magyarország része volt. Az Osztrák Köztársaság Európa közepén terül el, stabil gazdasági felépítés és jó biztonsági helyzet jellemzi. Fekvését évszázadokon át áramló számos idegennek köszönheti. Üzleti kapcsolatai, melyekre az öreg Rómaiak még emlékeznek, a világ minden pontjáról nemzeteket vonzottak ide. Ezek a nemzetek magukkal hozták a művészetüket és kultúrájukat, és egyértelműen befolyásolták a mai Ausztria kialakulását.

Beutazási szabályok: A nyugat-európai államok polgárai vízum nélkül, érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába. Sok esetben elég a hivatalos személyigazolvány vagy öt évnél nem régebben lejárt útlevél. Valamennyi Schengeni tagállam között megszűnt a határvizsgálat. Egy a személyazonosságot igazoló okmányt azonban kötelező magánál tartania a beutazónak. A gyerekeknek saját igazolványra van szükségük, vagy valamelyik szülő útlevelében kell szerepelniük.

Vallás:Az osztrákok döntő többsége római katolikus vallású (78%), de vannak kisebb protestáns (főleg lutheránus) közösségek szerte az országban (5%). A bevándorlók közül a törökök és a bosnyákok többnyire muszlim vallásúak. A szerbek a kereszténység keleti formáját követik, azaz a Szerb Ortodox Egyházhoz tartoznak.

Valuta: Euró a hivatalos pénznem. Külföldi fizetőeszközt minden bankban a Bécsi Tőzsde érvényes napi árfolyamán váltanak; pályaudvari és repülőtéri pénzváltóhelyeken az árfolyamon kívül még kezelési költséget is felszámítanak. A legtöbb utazási iroda és szálloda is foglalkozik pénzváltással. Bel- és külföldi fizetőeszközök korlátlan mennyiségben hozhatók be és vihetők ki. Alapvetően a szállásadók, éttermek és az üzletek fogadják el fizetőeszközként a hitelkártyákat. Mégis ajánlatos az üzletkötés előtt tisztázni az adott helyen, hogy elfogadnak-e hitel kártyát és ha igen, milyet.

Biztonság: Az ország közbiztonsága jó.

Közlekedés: A remekül kiépített utakon bármi könnyen és gyorsan elérhető. Nagyszerűen kialakított autóutak és autópályák hálózzák be az országot, valamint a vasútvonalak és buszjáratok is összekötnek minden települést

Elektromosság: 220 V mindenhol. Átalakító tehát nem szükséges.

Időeltolódás: Közép-európai idő (+0 óra)

Telefon: Az ország hívószáma+43. A külföldön kezdeményezett és fogadott hívások, illetve az egyéb külföldön igénybe vett szolgáltatások (pl. rövid szöveges üzenet küldése) díját forintban, Magyarországon kell kiegyenlíteni.

Időjárás: Mérsékelt, kontinentális. A tél hideg (a hegyekben síelésre alkalmas hó, az alacsonyabb vidékeken gyakoribb az eső). A nyár hűvös, alkalmanként záporokkal. Ahogy magasabbra megyünk, a hőmérséklet egyre kisebb. Májustól novemberig kiválóan alkalmas az idő Ausztriába utazni. Különösen az október kellemes, hiszen akkor kevesebb turista fordul meg.

 

Az ár tartalmazza: Az utazás költségét (autóbusz), a szállás költségét reggelivel és az idegenvezetés díját.
Az ár nem tartalmazza: A fakultatív belépőjegyek és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás díját, amely irodánkban is megköthető.

Belépők:
Hallstatt sóbánya: F: kb. 24€, 4-15év: kb. 12€, Ny: kb. 22€
Hajózás: kb. 12€
Dachstein-Gletscherbahn felvonó: kb. 38€ (oda-vissza)
Függőhíd + semmibe vezető lépcső + Jégpalota: kb. 10€

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!
A program és a szálláshely változtatásának jogát fenn tartjuk!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.

Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!