Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Gyuri bácsi gyógynövénykertje és Lillafüred

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2022. szeptember 17
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

Előző időpont: 2022.05.07.

Előző időpont: 2022.05.07.

Családi kedvezmény:
1 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 10%
2 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 20%
2 felnőtt és 2 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 30%
2 felnőtt és 3 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 40%

Felszállási helyek: Kecskemét - Lajosmizse - Budapest - Gödöllő - Hatvan útvonalon

Bükkszentkereszt és lillafüred

Találkozás Kecskeméten, a volt Domus Áruház parkolójában, indulás a kora reggeli órákban. A gyönyörű környezetben található Bükkszentkereszt kristálytiszta, gyógyhatású levegőjéről híres, valamint a falu legismertebb gyógynövényszakértőjéről. Gyuri bácsi első gyógynövénykertje a falu szélén jött létre, azonban a rengeteg látogatónak köszönhetően egy új, nagyobb kert nyílt 2020-ban. Itt egy 1,5-2 órás gyógynövényismereti túrán veszünk részt, közel 150 féle gyógynövény között.  Délután Lillafüredre utazunk. A festői szépségű Lillafüred idilli hangulatát számos látnivaló fokozza. A szűk, meredek hegyoldalakkal szegélyezett völgyben mesterségesen hozták létre a Hámori-tavat, ahol vizi biciklizni és csónakázni is lehet, illetve kényelmesen 15-20 perc alatt körbe is lehet sétálni. A tó fölé épült 1926 és 1930 között az impozáns Palotaszálló, amely ma egy 4*-os szálloda. A szálló alatti hegyoldalt függőkertszerűen alakították ki, amely lépcsőzetesen ereszkedik alá az Anna-barlang bejáratáig. A függőkertben tematikus teraszokat alakítottak ki, mint például a Vízesés teraszát, ami a 20 méter magasból lezúduló Szinva-vízesésre közvetlen, közeli rálátást kínáló felső terasz, vagy a Virágok teraszát, ami tavasztól őszig színes virág kavalkádot kínáló kert. Magyarország legmagasabb vízesése, a 20 m magasból lezúduló Szinva-vízesés mellett található az Anna-barlang. Az egész világon csak hat hozzá hasonló barlang látogatható. 1951-ben védetté, majd 1982-ben fokozottan védetté nyilvánították. Szabadidőt követően indulunk vissza Kecskemétre, érkezés a késő esti órákban.     

Magyarország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Magyar Köztársaság
 • Főváros: Budapest
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 93 036 km2
 • Vallás: katolikus (66%), protestáns (28%)
 • Hivatalos nyelv: magyar
 • Időeltérés: nincs

Földrajz: Magyarország a Kárpát-medence középső és nyugati, alacsony fekvésű harmadára terjed ki, kétharmad része

Magyarország Közép-Európában, a Kárpát-medencében fekvő, tengerparttal nem rendelkező ország. Az országot északról Szlovákia, északkeletről Ukrajna, keletről és délkeletről Románia, délről Szerbia és Horvátország, délnyugatról Szlovénia, nyugatról Ausztria határolja.

Fő- és egyben legnépesebb városa Budapest. 100 000 lakosnál népesebb városai még Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét és Székesfehérvár.

Az ország 1955 óta ENSZ, 1990-től az Európa Tanács, 1996 óta – egyebek között – az OECD, 1999 óta a NATO, 2004 óta az Európai Unió, 2007. december 21-e óta pedig a schengeni övezetnek is tagja, és egyik alapítója az úgynevezett Visegrádi Együttműködés szervezetnek.

Az ország és az állam hivatalos neve 2011. december 31-ig az alkotmány szerint Magyar Köztársaság volt, 2012. január 1. óta az Alaptörvény szerint Magyarország. Államformája köztársaság.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás költségét (autóbusz) és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A belépőjegyek árát.

Belépőjegyek:
Gyuri bácsi gyógynövénykertje: kb. 1.800 Ft/fő

A fakultatív belépőjegyek tájékoztató jellegűek!
A programváltozás jogát irodánk fenntartja!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.
Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.

Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!