Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Folly Arborétum borkóstolással és Tihany

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2022. szeptember 3
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

Előző időpont: 2022.06.11.

Előző időpont: 2022.06.11. 

Családi kedvezmény:

1 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 10%
2 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 20%
2 felnőtt és 2 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 30%
2 felnőtt és 3 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 40%

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Budai út - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Budapest, Népliget - Székesfehérvár, Albapark Autópálya Étterem

Folly Arborétum és Tihany

Találkozás Kecskeméten, a volt Domus Áruház parkolójában, indulás a kora reggeli órákban. Mai napunk úti célja az 5 hektáros Folly Arborétum. Az arborétum Badacsonyörsön található, amely ciprus- és cédrus – liget- elsősorban fenyőfélék gyűjteménye. Terméskővel burkolt, fák között kígyózó tanösvényeiről, árnyas pihenőiről sok száz pompás, ritka fenyőt láthatunk a Badacsony, az Örsi – hegy, az Ábrahám-hegy és a halványkékbe vesző víztükör ölelésében. Különleges látvány az óriástobozú, Kaliforniában őshonos fenyő, ananász nagyságú tobozaival, vagy a romantikus csüngő cédrusok, de a csodás himalájai cédrus is szemet gyönyörködtető. Ahogy egyre feljebb kanyargunk a gondozott ösvényeken, úgy tágul a balatoni panoráma, melyet teljes nagyságban a kert legmagasabb pontjára épített, sajátos, tobozra hajazó alakú kilátótoronyból élvezhetünk. Az arborétum környéki szőlőbirtokon már hosszú ideje folytat a család termelést, pár éve boraik palackozva is kaphatók, a címkén stílusosan egy cédrus sziluettje látható. A legfontosabb szőlőfajták az olaszrizling, a rajnai rizling, a kéknyelű, a muscat ottonel, a szürkebarát és a budai zöld. Sétánk mellett egy borkóstolón (gyerekeknek szörpkóstoló) is részt veszünk: az itallap kínálatából tetszőlegesen választott 3x1dl bor, borkorcsolyaként snack-kel kiegészítve. Az Arborétum látogatás után a Balaton egyik legszebb részére, Tihanyra utazunk. Idegenvezetőnkkel végigjárjuk a fontosabb nevezetességeket (Bencés Apátság, Pisky sétány, Visszhang domb, stb.), majd szabadidő áll rendelkezésünkre. Innen komppal megyünk Szántódra, majd hazaindulunk. Érkezés Kecskemétre az esti órákban.

Belépőjegy árak a "Fontos információk" fül alatt találhatók!

 

Magyarország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Magyar Köztársaság
 • Főváros: Budapest
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 93 036 km2
 • Vallás: katolikus (66%), protestáns (28%)
 • Hivatalos nyelv: magyar
 • Időeltérés: nincs

Földrajz: Magyarország a Kárpát-medence középső és nyugati, alacsony fekvésű harmadára terjed ki, kétharmad része

Magyarország Közép-Európában, a Kárpát-medencében fekvő, tengerparttal nem rendelkező ország. Az országot északról Szlovákia, északkeletről Ukrajna, keletről és délkeletről Románia, délről Szerbia és Horvátország, délnyugatról Szlovénia, nyugatról Ausztria határolja.

Fő- és egyben legnépesebb városa Budapest. 100 000 lakosnál népesebb városai még Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét és Székesfehérvár.

Az ország 1955 óta ENSZ, 1990-től az Európa Tanács, 1996 óta – egyebek között – az OECD, 1999 óta a NATO, 2004 óta az Európai Unió, 2007. december 21-e óta pedig a schengeni övezetnek is tagja, és egyik alapítója az úgynevezett Visegrádi Együttműködés szervezetnek.

Az ország és az állam hivatalos neve 2011. december 31-ig az alkotmány szerint Magyar Köztársaság volt, 2012. január 1. óta az Alaptörvény szerint Magyarország. Államformája köztársaság.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás költségét (autóbusz) és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A belépőjegy árát az Arborétumba borkóstolóval és a komp árát.

Belépőjegy borkóstolóval: kb. 3.000 Ft/fő
Kompjegy: kb. 800 Ft/fő

A fakultatív belépőjegyek tájékoztató jellegűek!
A programváltozás jogát irodánk fenntartja!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.

Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.

Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!