Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Fertő tavi látnivalók

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2019. október 5
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Pesterzsébet, Tesco / Budapest, Népliget – Tatabánya, Fortuna Étterem (M1) – Győr, Arrabona pihenő

Fertőd és Fertőrákos

Találkozás Kecskeméten a volt Domus Áruház parkolójában, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás pihenőkkel. Először Magyarország legnagyobb és legszebb barokk kastélyához, a fertődi Esterházy-kastélyhoz utazunk. Fő homlokzata 100 méter hosszú, szárnyai 48 méteresek. A hatalmas épületben 126 szoba sorakozik. A kastély kapuja díszes kovácsoltvas alkotás. Mind technikai, mind művészi szempontból Magyarország egyik legszebb kapuja. A kb. 1 órás vezetés alatt az alábbi kiállításokat és látnivalókat tekintjük meg: Az Esterházyak mesélő kincsei című kiállítás, Nyári ebédlő, Sala Terrena, Haydn-terem, Apolló terem, Lakk-kabinet, Kápolna. A kastélylátogatás után a fertőrákosi Kőfejtőt keressük fel. A kőfejtő belső területe egy többfunkciós, az ember és a természet formálta barlangszerű tér. A kiállítás két nagyobb egysége: Őslénytani bemutató, amely a területen fejtett lajtamészkő keletkezésének körülményeivel foglalkozik (életnagyságú ősbálna, őscápa, ősdelfin testrekonstrukciók, őscápa állkapocs, fosszília másolatok, valódi kövületek, gerinces és gerinctelen ősmaradványok, filmvetítés, diorámák) és a lajtamészkő hasznosításával foglalkozó egység( mészkőfajták bemutatása, kőtömbök, lapidárium). A kőfejtő területén alakították ki a Sziklai Benge Tanösvényt, amely a környék jellegzetes virágjáról, a hazánkban csak itt élő sziklai bengéről kapta nevét. A tanösvényt félóra alatt be lehet járni, információs táblák segítenek a pannon lejtősztyeppekre jellemző állat- és növényvilág megismerésében. A tanösvény több pontján is megtalálható kilátókról belátható az egész kőfejtő, a Fertő-tó. Az is láthatja a Fertő tavat, aki nem akar a kőfejtő peremére felmászni, ugyanis hajókázásra indulunk. A fertőrákosi kikötőben felszállunk a sétahajóra, Mörbischig (víziszínpad) majd vissza utazunk, a B0 határponton át. A kb. 70 perces hajóút alatt kapitányi ismertetőt is hallhatunk*.  A hajózás után indulunk vissza Kecskemétre, érkezés az esti órákban.

 

Magyarország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Magyar Köztársaság
 • Főváros: Budapest
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 93 036 km2
 • Vallás: katolikus (66%), protestáns (28%)
 • Hivatalos nyelv: magyar
 • Időeltérés: nincs

Földrajz: Magyarország a Kárpát-medence középső és nyugati, alacsony fekvésű harmadára terjed ki, kétharmad része

Magyarország Közép-Európában, a Kárpát-medencében fekvő, tengerparttal nem rendelkező ország. Az országot északról Szlovákia, északkeletről Ukrajna, keletről és délkeletről Románia, délről Szerbia és Horvátország, délnyugatról Szlovénia, nyugatról Ausztria határolja.

Fő- és egyben legnépesebb városa Budapest. 100 000 lakosnál népesebb városai még Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét és Székesfehérvár.

Az ország 1955 óta ENSZ, 1990-től az Európa Tanács, 1996 óta – egyebek között – az OECD, 1999 óta a NATO, 2004 óta az Európai Unió, 2007. december 21-e óta pedig a schengeni övezetnek is tagja, és egyik alapítója az úgynevezett Visegrádi Együttműködés szervezetnek.

Az ország és az állam hivatalos neve 2011. december 31-ig az alkotmány szerint Magyar Köztársaság volt, 2012. január 1. óta az Alaptörvény szerint Magyarország. Államformája köztársaság.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépők és hajózás díjait.

Belépők:
Esterházy-kastély: F: kb. 2.000 Ft, D, Ny: kb. 1.000 Ft
Kőfejtő: F: 1.800 Ft, D, Ny: 1.200 Ft
Sétahajózás: F: 1.700 Ft, Ny: kb. 1.500 Ft, 6-14 év között: kb. 1.100 Ft

*Hajó: Kényelmes, európai színvonalú hajók fedett résszel, mosdókkal rendelkeznek, fűthetőek. A hajóbárban hideg alkoholos és alkoholmentes italokat, valamint kávékülönlegességeket kaphatunk.

A programváltozás jogát fenntartjuk!
A fakultatív belépők tájékoztató jellegűek!

 

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.

Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.

Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!