Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Felvidéki kirándulás: Bajmóci várkastély, Körmöcbánya és Selmecbánya

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Jelentkezés
2019. október 26
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

Előző időpont: 2019.03.30.

Előző időpont: 2019.03.30.

 

 FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - M5 pihenői - Budapest, Népliget

Bajmóci várkastély. Körmöcbánya és Selmecbánya

Találkozás Kecskeméten a volt Domus Áruház parkolójában, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás pihenőkkel. Először Szlovákia mesebeli kastélyát keressük fel, a Bajmóci várkastélyt. Az alig több mint százéves épület több nemzetközi filmforgatás helyszíne, szellem- és kísértetfesztiválnak otthont adó mesés kastély. A kastély egyik legszebb terme az Aranyszalon, melynek aranyozott mennyezetét 183 angyalka arca díszíti. Az 1662-ben épült várkápolna mennyezetét gyönyörű, kora barokk freskók és stukkók díszítik. A várlátogatás részét képezi a várdombot alkotó mésztufa rétegződés gyomrában található természetes barlang megtekintése is. A barlang átmérője 22 m, magassága 6 m. A várkútnak helyet adó negyedik várudvar szintje alatt 26 m mélységben helyezkedik el. Ezt követően Körmöcbányára utazunk, ahol a régi Magyarország legnagyobb pénzverdéjét látogatjuk meg. A Körmöcbányai Pénzverde megnyitotta éremkiállítását, amely érdekes kiállítási tárgyak megtekintésére kínál lehetőséget a Pénzverde történelmi épületének újonnan rekonstruált helyiségeiben, s a látogatók megszemlélhetik a rendkívüli látványt nyújtó régi éremverdét is. Ez után a Felvidék egyik legeredetibb bányavárosába, Selmecbányára megyünk. Gyalogos városnézés keretei közt ismerkedünk a város látnivalóival: Szentháromság-oszlop, Szent Katalin templom, Városháza, Szlovák Bányászati Múzeum épülete, stb. Rövid szabadidőt követően indulunk vissza Kecskemétre, érkezés a késő éjszakai órákban.

 

Szlovákia

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Szlovák Köztársaság
 • Főváros: Pozsony
 • Államforma: Plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
 • Terület: 49 036 km2
 • Vallás: római katolikus, protestáns, pravoszláv, ateista  
 • Hivatalos nyelv: szlovák
 • Időeltérés: GMT +1 óra (+2 óra nyáron)

Földrajz: Szlovákia területének jelentős részét a Dévénynél kezdődő Kárpátok hegyvonulatai alkotják. Legnagyobb síksága a Szlovák Alföld. Kelet-Szlovákiában a Bodrog mentén találjuk a hasonlóan termékeny Tisza menti síkságot. Ami a medencéket illeti, a Vág völgyébe a Trencséni-, llavai-, Zsolnai- és a Liptói-medence a lényegesebb. Ez utóbbihoz szinte csatlakozik a Szepesi-medence a Poprád völgyében. A Kis- és Öreg Fátra között található a Turóci-medence. A Nyitra folyó mentén jelentős a Felsőnyitrai-medence. Dél-Szlovákiában a Hernád, Ida, Bódva folyó völgyeit Kassai-medence néven foglalják össze. Szlovákia folyói - a Poprádot s a Dunajecet kivéve - mind déli irányba folynak a Dunába vagy a Tiszába ömlenek. A legnagyobb folyó a Duna. Szlovákiai szakaszának hossza 172 km. Említésre méltó folyói még: Vág, Nyitra, Zsitva, Turóc, Garam, Ipoly. A Tisza 5 kmhosszan érinti Szlovákiát, viszont a kelet-szlovákiai helyek vízei mind bele ömlenek. A fontosabb mellékfolyók: Sajó, Hernád, és a Bodrog torkolata Magyarországon van. A természetes eredetű tavakat illetően azok kis terjedelműek, nagy részük tengerszem a Magas-Tátrában. Közülük a legnagyobb a Nagy-Hinci tó, legmagasabban - 2157 m - a Kék tó fekszik.

Beutazási szabályok: A beutazáshoz útlevélre, vagy érvényes személyi igazolványra van szükség. Ha a beutazó a szlovák-ukrán határon lép be Szlovákiába, és legalább 15.000 Sk összeget kíván bevinni magával Szlovákiába, köteles ezt a határon bejelenteni.

Egészségügy: Szlovákiában a magyar állampolgárok egészségügyi ellátására az uniós előírások vonatkoznak, vagyis az európai egészségbiztosítási kártyával lehet a biztosítási jogviszonyt, illetve az ellátásra vonatkozó jogosultságot igazolni

Vallás: római katolikus (60.3%), protestáns (8.4%), ateista (9.7%), ortodox (4.1%), egyéb (17.5%)

Pénzneme: Euró

Közlekedés: Szlovákia megközelíthető légi, vízi és vasúti vonalon egyaránt. Vízi közlekedés esetén személy- és teherszállítás a Dunán. Közvetlen hajójáratok Pozsony, Bécs, Hainburg és Budapest között. A szlovák vasút közvetlen vasút-összeköttetést biztosít Prágával, Béccsel, Budapesttel, Hamburggal, Berlinnel, Krakkóval, Varsóval, Bukaresttel, Moszkvával, Kijevvel, Lvovval.

Elektromosság: 220V/50 Hz - a kétágú lapos dugók probléma mentesen használhatók, azonban az otthoni kerek dugók nem minden esetben kompatibilis a konnektorokkal.

Időeltolódás: GMT +1 óra (+2 óra nyáron).

Telefon: Az ország hívószáma:421.

Időjárás: A kontinentális éghajlat miatt a nyár meleg, de gyakran enyhítik záporok, zivatarok, a tél hideg és legtöbbször havas. December és február között a hőmérséklet általában fagypont alatt van, a hegyekben igen kellemetlen hideg is lehet.

 

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét, és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: a fakultatív belépőjegyek összegét, valamint a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, mely irodánkban is köthető.

Belépők:
Bajmóci várkastély: F: kb. 9€, 65 év felett: kb. 7€, 6-15 éves korig: 3,50€, 3-6 éves korig: 1€
Körmöcbányai Pénzverde: kb. 1,5€

A fakultatív belépők összegei tájékoztató jellegűek!
A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

 

 

Hamarosan...

Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.


A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!