Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Farsangi karnevál Szlovéniában

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Jelentkezés
2019. február 23
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Pesterzsébet, Tesco / Budapest, Népliget – Székesfehérvár, Albapark Autópálya Étterem - Siófok, Tesco - Nagykanizsa, Tesco

Ptuj

Találkozás Kecskeméten, a volt Domus parkolóban, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a szlovéniai Ptuj városáig, ahol eltöltjük a mai napot fesztiválozással, vigadással, a tél búcsúztatásával.
2019-ben már 59. alkalommal tartják meg az ország legnagyobb farsangi hagyományőrző eseményét, a „Kurentovanje" fesztivált. A farsangi időszak utolsó hétvégéjén megrendezett körmenettel a tavasz eljövetelét és a termékenységet ünneplik. A télbúcsúztató központi szereplője a báránybőrbe bújt kurent. A hiedelem szerint ő egy démon, aki a derekára fűzött kolompokkal űzi el a hideg évszakot és egyidejűleg hívja a tavaszt. A kurent jelmezét hagyományosan otthon készítik. Legjellegzetesebb része a maszk, ami egyben meg is különbözteti a más környékről származó démonokat, az öltözék többi része ugyanis egyforma. A már nálunk is megismert busójárás élő hagyománya hasonlóképpen mutatkozik be Ptujban is: ijesztő maszkokat magukra öltő, maskarákba öltözött emberek hada lepi el a város utcáit hagyományőrző műsorokat, felvonulásokat bemutatva, egész napra való programokat szolgáltatva. Az esti órákban indulunk haza, érkezés a késő éjjeli órákban.

 

Szlovénia

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Szlovén Köztársaság
 • Főváros: Ljubljana
 • Államforma: parlamenti demokrácia
 • Terület: 20.253 km2
 • Vallás: római katolikus (+ 30 bejegyzett vallási közösség
 • Hivatalos nyelv: szlovén
 • Időeltérés: GMT + 1

Földrajz: Ausztria, Horvátország, Magyarország és Olaszország határolja az országot, délnyugati részét az Adriai tenger vize érinti, a Trieszti öbölben. Szlovénia tájai nagyrészt dombosak, az ország területének több mint 90%-a 300 méterrel a tengerszint felett fekszik. Az ország 43%-a mezőgazdasági terület - szőlőültetvények, szántók - a maradék terület pedig erdővel borított. Az ország gazdag ásványi anyagokban, természeti értékekben, tengerpartja nyugodt, szép és kedvező árfekvésű. Nagyon sok városa magán viseli a Habsburg és a Velencei Birodalom jellegzetes jegyeit, ezért a turista a szlovén Alpokban járva Bajorországban érezheti magát.
Beutazási szabályok: Az Európai Unió tagja, magyar állampolgárok érvényes úti okmány (személyi igazolvány, útlevél) birtokában vízummentesen utazhatnak Szlovéniába.
Egészségügy: A magyar állampolgárok a magyarországi lakóhely szerint illetékes Megyei Egészségbiztosítási Pénztár által kiállított E111-es számú nyomtatvány alapján részesülhetnek sürgős és orvosilag indokolt esetben egészségügyi ellátásban.
Vallás: Római katolikus nagy részben.
Valuta: Az ország hivatalos pénzneme az Euró.
Biztonság: Szlovéniában a közbiztonság jónak mondható, de forgalmas helyeken értékeikre fokozottabban vigyázzanak.
Közlekedés: A buszhálózat átszövi az országot, minden települést elérhetünk a gyors és kényelmes buszokkal. Az ország autópályái lassan, de folyamatosan épülnek, elsősorban az Olaszország és Ausztria felé vezető szakaszon. A díjak viszonylag alacsonyak, de az inflációval arányosan nőnek. A közlekedési szabályok betartását Szlovéniában szigorúan veszik, a határtól a nagyobb városok felé vezető utakon gyakran találkozhatunk forgalomellenőrzéssel
Elektromosság: 220 V, 50 Hz.
Időeltolódás: GTM +1.
Telefon: Az ország hívószáma 386.
Időjárás: Az északnyugati területeken hegyvidéki klíma - azaz enyhe nyár, hideg tél és sok csapadék - uralkodik. Az Adriai-tenger partvidéke és a Primorska régió mediterrán éghajlatú, meleg, száraz nyár és enyhe tél jellemzi. A keleti területeken a magyarországihoz hasonló éghajlat van. A leghidegebb hónap a január, a legmelegebb pedig a július.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét és a csoportkísérő díját.

A részvételi díj nem tartalmazza: A baleset-, betegség és poggyászbiztosítás összegét, mely irodánkban is köthető.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg, a környéket. És ha szeretnéd, a következő útutunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes város nézést.Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!