Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Erdélyi kis körút

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2019. április 19 - 2019. április 21
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
*** Hotelben
Reggeli
Biztosított

Nagyvárad és Kolozsvár

1.nap: Találkozás Kecskeméten a volt Domus parkolóban, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Először Bihar-megye székhelyére, Nagyváradra megyünk, ahol a római katolikus püspöki székesegyházat keressük fel. Ezt követően Király-hágón keresztül (fotószünet) Kolozsvárra utazunk. Gyalogos városnézés során ismerkedünk a nevezetességekkel: Házsongárdi temető, Mátyás-szoborcsoport, Szent Mihály-plébániatemplom, Mátyás szülőháza, stb. A városnézés után elfoglaljuk szállásunkat Kolozsváron.

 

Tordai sóbánya és Vajdahunyad

2.nap: Reggeli után Erdély egyik legfontosabb látványosságát, a Tordai sóbányát látogatjuk meg. A sóbánya levegőjének magas páratartalma, egyenletes hőfoka (állandó 10-12 fok) gyógyító hatással van a légzőszervi megbetegedésekre. A lépcsők 13 emeletnyi mélységbe visznek le, mindenik emeleten megjelölve a kiásás évét. A bányalátogatást követően Vajdahunyadra utazunk. A város legjelentősebb látványossága a „várak királya”. A négy pilléren nyugvó fahídon lehet a mélyen futó Zalasd vize felett közvetlenül bejutni. Érdekessége, hogy Mátyás király ebbe a várba záratta be Vlad Tepes havasalföldi vajdát, akit ma Drakula grófként ismer a világ. A várlátogatás után elfoglaljuk szállásunkat Vajdahunyadon.

 

Déva és Arad

3.nap: Reggelink elfogyasztása után a néhány kilométerre lévő Dévára utazunk. Már messziről látható a várost uraló várrom. Ide kabinos felvonóval juthatunk fel, a romok falai közül káprázatos kilátás nyílik az egész városra. Ez után Aradra utazunk tovább, ahol rövid városnézésre állunk meg (Városháza, Kultúrpalota, Színház, Páduai Szt. Antal templom, Szabadság-szobor). Szabadidőt követően indulunk vissza Kecskemétre, érkezés a késő éjszakai órákban

Románia

Általános információk:

 • Hivatalos megnevezés: Román Köztársaság
 • Főváros: Bukarest
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 237 500. 00 km2
 • Hivatalos nyelv: román
 • Vallás: pravoszláv
 • Időeltérés: +2óra a közép-európai időhöz viszonyítva.

 
Földrajz: 
Románia Kelet-közép Európában található. Szomszédos országai: északkeletről Ukrajna és Moldova, nyugatról Magyarország és Szerbia, délről Bulgária. Keleten a Fekete-tengerrel határos. A Kárpátok szinte az egész ország területén végig vonul. Kárpátoktól délre és keletre, Havasalföldön és Moldvában dombságok vannak, amelyeket széles alföldek követnek. Románia Szerbiával és Bulgáriával alkotott határai nagy részét a Duna képezi, ami az ország legnagyobb folyója is egyben. A folyó szerepe a közlekedésben, áruszállításban is igen jelentős. Románia folyóit a Duna gyűjti össze. Nagyobb folyók: Tisza, Maros, Szeret, Olt, Zsilt, Prut, Szamos, Temes, Körösök. A természetes tavak közé tartozik a vulkáni kráterben lévő Szent Anna-tó, vagy a Keleti-Kárpátokban hegyomlás következtében létrejött Gyilkos-tó. Románia természeti adottságai kedveznek az idegenforgalomnak. A legtöbb vendéget évek óta a román tengerpart vonzza. A romániai Kárpátokban közkedvelt kiránduló- és üdülőhelyek vannak. A természet kedvelőinek felüdülést és pihenést nyújt ez a vidék. Románia magyar szempontból legérdekesebb idegenforgalmi központja a Székelyföld, ami nemcsak a látnivalói, hanem a kulturális hagyományai miatt is látogatott. Olyan településekre lehet eljutni , amik évtizeddel vagy akár száz évvel elmaradott, ezt teszi a helyet varázslatossá. 

Beutazási feltételek: Mivel az ország az Európai Unió tagja, így útlevéllel vagy személyazonosító igazolvánnyal lehet belépni az országba. A magyar állampolgárok 6 hónap leforgása alatt 90 napot tartózkodhatnak vízummenetesen Románia területén. Ennél hosszabb tartózkodás esetén tartózkodási engedélyt kell igényelniük a román idegenrendészeti hatóságtól.

Egészségügy: Az országban Európai Egészségbiztosítási kártyával, vagy azt helyettesítő nyomtatvánnyal vehetik igénybe az orvosilag szükséges szolgáltatásokat, a helyi állampolgárokkal azonos feltételekkel.

Vallás: Románia lakóinak többsége (87%) a Román Ortodox Egyház tagja, amely a keleti ortodox kereszténység egyik képviselője. Római katolikus és görög katolikus 5,4%, protestáns 3,7%.  A Fekete-tenger partján fekvő országrészben muzulmán kisebbség él. 

Valuta: Román új lei (RON). Eurót vagy amerikai dollárt lehet váltani. Az árfolyamok között nincsenek nagy különbségek; az utcai csencselők kivételével mindenhol érdemes váltani. 

Strand: A Fekete-tenger partjának üdülőhelyei: Mamaia, Eforie, Mangalia, Neptun, ezek a magyar turisták számára is jól ismertek. Mamaia mellett Eforie Nord, és a Mangalia közelében kiépített Neptun és Olimp a leghíresebb fekete-tengeri üdülőhelyek. Eforie Nord és Eforie Sud üdülőhelyek mellett terül el a magas sótartalmú Techirghiol-tó, amelynek iszapja gyógyhatású.

Biztonság: A közbiztonság viszonylag jó.

Közlekedés: Románia kiterjedt vasúthálózattal rendelkezik. Meglehetősen költségesek a menetjegyek. A költségeket tovább növeli, hogy a gyors- és InterCity vonatok helyjegykötelesek. Erdély több városába, Bakóba és Bukarestbe napi rendszerességgel járnak buszok. A buszok színvonala nem a legjobb, inkább régi, használt buszok közlekednek. A romániai főutak állapota általában jó, de a nagyvárosoktól távoli szakaszokon sokszor találni rossz állapotú utakat. Gyakoriak az útfelújítások is, ahol különösen óvatosan érdemes vezetni. A mellékutak szinte kivétel nélkül siralmas állapotban vannak, nagy részük nyugati kocsikkal járhatatlan. 

Elektromosság: 220 V.

Telefon: Az ország előhívószáma: +40.

Időjárás: Az ország nyugati részén az éghajlat nedves kontinentális, a Kárpátokon túl pedig száraz kontinentális. A tengerparton július második és augusztus első fele a legmelegebb időszak, ilyenkor akár 40 °C-nál is nagyobb lehet a hőség. Szeptemberben még mindig nyárias az időjárás, a 30–35 °C meleg kitűnő strandolási lehetőséget biztosít.

 

Az ár tartalmazza: Az utazás költségét (autóbusz), a szállás költségét reggelivel és az idegenvezetés díját.
Az ár nem tartalmazza: A fakultatív belépőjegyek és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás díját, amely irodánkban is megköthető.

Egyágyas felár: 6.000 Ft/éj

Belépők:
Tordai sóbánya: F: kb. 30 RON, Gy, Ny: kb. 15 RON
Vajdahunyadi vár: kb. 30 RON
Felvonó: F: kb. 20 RON, Gy: kb. 10 RON
 

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!
A program és a szálláshely változtatásának jogát fenn tartjuk!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.

Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.


Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!