Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Erdélyi kis körút

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Jelentkezés
2019. április 19 - 2019. április 21
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
*** Hotelben
Reggeli
Biztosított

Nagyvárad és Kolozsvár

1.nap: Találkozás Kecskeméten a volt Domus parkolóban, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Először Bihar-megye székhelyére, Nagyváradra megyünk, ahol a római katolikus püspöki székesegyházat keressük fel. Ezt követően Király-hágón keresztül (fotószünet) Kolozsvárra utazunk. Gyalogos városnézés során ismerkedünk a nevezetességekkel: Házsongárdi temető, Mátyás-szoborcsoport, Szent Mihály-plébániatemplom, Mátyás szülőháza, stb. A városnézés után elfoglaljuk szállásunkat Kolozsváron.

 

Tordai sóbánya és Vajdahunyad

2.nap: Reggeli után Erdély egyik legfontosabb látványosságát, a Tordai sóbányát látogatjuk meg. A sóbánya levegőjének magas páratartalma, egyenletes hőfoka (állandó 10-12 fok) gyógyító hatással van a légzőszervi megbetegedésekre. A lépcsők 13 emeletnyi mélységbe visznek le, mindenik emeleten megjelölve a kiásás évét. A bányalátogatást követően Vajdahunyadra utazunk. A város legjelentősebb látványossága a „várak királya”. A négy pilléren nyugvó fahídon lehet a mélyen futó Zalasd vize felett közvetlenül bejutni. Érdekessége, hogy Mátyás király ebbe a várba záratta be Vlad Tepes havasalföldi vajdát, akit ma Drakula grófként ismer a világ. A várlátogatás után elfoglaljuk szállásunkat Vajdahunyadon.

 

Déva és Arad

3.nap: Reggelink elfogyasztása után a néhány kilométerre lévő Dévára utazunk. Már messziről látható a várost uraló várrom. Ide kabinos felvonóval juthatunk fel, a romok falai közül káprázatos kilátás nyílik az egész városra. Ez után Aradra utazunk tovább, ahol rövid városnézésre állunk meg (Városháza, Kultúrpalota, Színház, Páduai Szt. Antal templom, Szabadság-szobor). Szabadidőt követően indulunk vissza Kecskemétre, érkezés a késő éjszakai órákban

Románia

Általános információk:

 • Hivatalos megnevezés: Román Köztársaság
 • Főváros: Bukarest
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 237 500. 00 km2
 • Hivatalos nyelv: román
 • Vallás: pravoszláv
 • Időeltérés: +2óra a közép-európai időhöz viszonyítva.

 
Földrajz: 
Románia Kelet-közép Európában található. Szomszédos országai: északkeletről Ukrajna és Moldova, nyugatról Magyarország és Szerbia, délről Bulgária. Keleten a Fekete-tengerrel határos. A Kárpátok szinte az egész ország területén végig vonul. Kárpátoktól délre és keletre, Havasalföldön és Moldvában dombságok vannak, amelyeket széles alföldek követnek. Románia Szerbiával és Bulgáriával alkotott határai nagy részét a Duna képezi, ami az ország legnagyobb folyója is egyben. A folyó szerepe a közlekedésben, áruszállításban is igen jelentős. Románia folyóit a Duna gyűjti össze. Nagyobb folyók: Tisza, Maros, Szeret, Olt, Zsilt, Prut, Szamos, Temes, Körösök. A természetes tavak közé tartozik a vulkáni kráterben lévő Szent Anna-tó, vagy a Keleti-Kárpátokban hegyomlás következtében létrejött Gyilkos-tó. Románia természeti adottságai kedveznek az idegenforgalomnak. A legtöbb vendéget évek óta a román tengerpart vonzza. A romániai Kárpátokban közkedvelt kiránduló- és üdülőhelyek vannak. A természet kedvelőinek felüdülést és pihenést nyújt ez a vidék. Románia magyar szempontból legérdekesebb idegenforgalmi központja a Székelyföld, ami nemcsak a látnivalói, hanem a kulturális hagyományai miatt is látogatott. Olyan településekre lehet eljutni , amik évtizeddel vagy akár száz évvel elmaradott, ezt teszi a helyet varázslatossá. 

Beutazási feltételek: Mivel az ország az Európai Unió tagja, így útlevéllel vagy személyazonosító igazolvánnyal lehet belépni az országba. A magyar állampolgárok 6 hónap leforgása alatt 90 napot tartózkodhatnak vízummenetesen Románia területén. Ennél hosszabb tartózkodás esetén tartózkodási engedélyt kell igényelniük a román idegenrendészeti hatóságtól.

Egészségügy: Az országban Európai Egészségbiztosítási kártyával, vagy azt helyettesítő nyomtatvánnyal vehetik igénybe az orvosilag szükséges szolgáltatásokat, a helyi állampolgárokkal azonos feltételekkel.

Vallás: Románia lakóinak többsége (87%) a Román Ortodox Egyház tagja, amely a keleti ortodox kereszténység egyik képviselője. Római katolikus és görög katolikus 5,4%, protestáns 3,7%.  A Fekete-tenger partján fekvő országrészben muzulmán kisebbség él. 

Valuta: Román új lei (RON). Eurót vagy amerikai dollárt lehet váltani. Az árfolyamok között nincsenek nagy különbségek; az utcai csencselők kivételével mindenhol érdemes váltani. 

Strand: A Fekete-tenger partjának üdülőhelyei: Mamaia, Eforie, Mangalia, Neptun, ezek a magyar turisták számára is jól ismertek. Mamaia mellett Eforie Nord, és a Mangalia közelében kiépített Neptun és Olimp a leghíresebb fekete-tengeri üdülőhelyek. Eforie Nord és Eforie Sud üdülőhelyek mellett terül el a magas sótartalmú Techirghiol-tó, amelynek iszapja gyógyhatású.

Biztonság: A közbiztonság viszonylag jó.

Közlekedés: Románia kiterjedt vasúthálózattal rendelkezik. Meglehetősen költségesek a menetjegyek. A költségeket tovább növeli, hogy a gyors- és InterCity vonatok helyjegykötelesek. Erdély több városába, Bakóba és Bukarestbe napi rendszerességgel járnak buszok. A buszok színvonala nem a legjobb, inkább régi, használt buszok közlekednek. A romániai főutak állapota általában jó, de a nagyvárosoktól távoli szakaszokon sokszor találni rossz állapotú utakat. Gyakoriak az útfelújítások is, ahol különösen óvatosan érdemes vezetni. A mellékutak szinte kivétel nélkül siralmas állapotban vannak, nagy részük nyugati kocsikkal járhatatlan. 

Elektromosság: 220 V.

Telefon: Az ország előhívószáma: +40.

Időjárás: Az ország nyugati részén az éghajlat nedves kontinentális, a Kárpátokon túl pedig száraz kontinentális. A tengerparton július második és augusztus első fele a legmelegebb időszak, ilyenkor akár 40 °C-nál is nagyobb lehet a hőség. Szeptemberben még mindig nyárias az időjárás, a 30–35 °C meleg kitűnő strandolási lehetőséget biztosít.

 

Az ár tartalmazza: Az utazás költségét (autóbusz), a szállás költségét reggelivel és az idegenvezetés díját.
Az ár nem tartalmazza: A fakultatív belépőjegyek és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás díját, amely irodánkban is megköthető.

Egyágyas felár: 6.000 Ft/éj

Belépők:
Tordai sóbánya: F: kb. 30 RON, Gy, Ny: kb. 15 RON
Vajdahunyadi vár: kb. 30 RON
Felvonó: F: kb. 20 RON, Gy: kb. 10 RON
 

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!
A program és a szálláshely változtatásának jogát fenn tartjuk!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg, a környéket. És ha szeretnéd, a következő útutunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes város nézést.
Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.
A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!