Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Egy nap az Őrségben

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2021. október 30
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

Családi kedvezmény:

1 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 10%
2 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 20%
2 felnőtt és 2 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 30%
2 felnőtt és 3 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 40%

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Budapest, Népliget - Székesfehérvár, Albapark Autópálya Étterem - Siófok, Tesco

Pankasz, Szalafő, Magyarszombatfa és Velemér

Találkozás Kecskeméten, a volt Domus Áruház parkolójában, indulás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. A mai napot Magyarország legnyugatibb vidékén, a különleges néprajzi és természeti értékeket felvonultató Őrség vidékén töltjük. Először Pankaszon tartunk egy megállót, ahol az Őrség jelképévé vált szoknyás haranglábat nézzük meg. Pankasz legmagasabb dombján, egy lejtős gyümölcsös tetején áll az 1754-ben épült református fa harangláb. Továbbhaladva Szalafőre érkezünk, mely a legeredetibb őrségi település. Megtekintjük a Őrségi Népi Műemlék együttes szabadtéri kiállítását, melynek legnagyobb értéke abban van, hogy 8 egymástól távol eső szerből áll és az épületek eredeti környezetükben állnak. Következő megállónk Magyarszombatfa, a népi fazekas művészetéről régóta ismert község, az őrségi kézműves mesterek központja. Itt felkeressük a helyi Fazekasházat, amely a Veleméri-völgyi fazekasságnak állít emléket. Egy parasztiparos háza táját, életformáját szemléltetve láthatóak azok a korongok és edényféleségek, amelyek a XIX. század végétől a XX. század közepéig Magyarszombatfán és környékén készültek. Napunkat Veleméren zárjuk. A kis falu büszkélkedhet hazánk egyik legjelentősebb középkori román stílusú műemlékével, a Szentháromság templommal. Ezt követően indulunk vissza Kecskemétre, érkezés a késő esti órákban.

 

Magyarország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Magyar Köztársaság
 • Főváros: Budapest
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 93 036 km2
 • Vallás: katolikus (66%), protestáns (28%)
 • Hivatalos nyelv: magyar
 • Időeltérés: nincs

Földrajz: Magyarország a Kárpát-medence középső és nyugati, alacsony fekvésű harmadára terjed ki, kétharmad része

Magyarország Közép-Európában, a Kárpát-medencében fekvő, tengerparttal nem rendelkező ország. Az országot északról Szlovákia, északkeletről Ukrajna, keletről és délkeletről Románia, délről Szerbia és Horvátország, délnyugatról Szlovénia, nyugatról Ausztria határolja.

Fő- és egyben legnépesebb városa Budapest. 100 000 lakosnál népesebb városai még Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét és Székesfehérvár.

Az ország 1955 óta ENSZ, 1990-től az Európa Tanács, 1996 óta – egyebek között – az OECD, 1999 óta a NATO, 2004 óta az Európai Unió, 2007. december 21-e óta pedig a schengeni övezetnek is tagja, és egyik alapítója az úgynevezett Visegrádi Együttműködés szervezetnek.

Az ország és az állam hivatalos neve 2011. december 31-ig az alkotmány szerint Magyar Köztársaság volt, 2012. január 1. óta az Alaptörvény szerint Magyarország. Államformája köztársaság.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás költségét és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépők díját.

Belépők:
Őrségi Népi Műemlék együttes: kb. 1.100 Ft/fő (csoportos ár)
Fazekasház: kb. 300 Ft/fő (csoportos ár)
Szentháromság templom: F: kb. 400 Ft/fő, D: kb. 200 Ft/fő

A fakultatív belépőjegy árak tájékoztató jellegűek!
A program változásának jogát fenntartjuk!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.
Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.
Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!