Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Csíksomlyói búcsú

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2020. május 29 - 2020. június 1
Autóbusz
Panzióban
Félpanzió
Biztosított

Felszállási helyek: Kecskemét - Nyárlőrinc (44-es út) - Lakitelek (44-es út) - Tiszakécske (44-es út) - Cserkeszőlő (44-es út) - Kunszentmárton (44-es út) - Békésszentandrás (44-es út) - Kondoros (44-es út) - Békéscsaba

Tordai Sóbánya

1. nap: Indulás a hajnali órákban Kecskemétről, a volt Domus áruház előtti parkolóból. Folyamatos utazás után első megállónk a Tordai Sóbánya lesz, amelynek bejárása gyalogosan vagy panorámalifttel lehetséges. A benti hőmérséklet 10-12°C. A két legnagyobb tárnája a Terézia és a Rudolf tárna. A Rudolf tárnában található egy panoráma óriáskerék, amfiteátrum és egy erkély, ahonnan lenézhetünk az alattunk lévő mélységbe. A Terézia tárnának egy 8 méter mély, magas sótartalmú tava van, amelyet a beszivárgó víz hozott létre. Folytatjuk utunkat tovább a szállásunkra (Borzont), ahol elfoglaljuk a szobákat és vacsorával zárjuk a napot.

 

Csíksomlyó, Békás-szoros, Gyilkos-tó

2. nap: Reggeli után indulás Csíksomlyóra, ahol többszázezer zarándok társaságában a Makovecz Imre tervezte színpadon felállított oltárnál részt veszünk a 12.30-kor kezdődő szentmisén. Ezt követően érdemes egyénileg meglátogatni a Csodatévő Szűz Mária szobrot a Csíksomlyói kegytemplomban. Folytatjuk utunkat a Békás-szoroshoz, amely egy tektonikus eredetű szurdokvölgy a Hagymás-hegységben. A Gyilkos-tó meglátogatása után visszatérünk szállásunkra, ahol megvacsorázunk.

 

Gyimesbükk, Ezeréves határ

3. nap: Már hagyományként érkezik meg minden év pünkösdjén a Székely Gyors, a magyar zarándokvonat, s ekkor a csendes gyimesbükki táj megtelik nyüzsgő élettel, sok ezer ünneplővel. Az ünnepélyes fogadás után elsétálunk az Ezeréves határhoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Gyimesekre, illetve megnézhetjük a 30. számú vasúti őrházat és a Rákóczi vár romjait. Később visszamegyünk szállásunkra, ahol élőzenés mulatsággal zárjuk a napot (bográcsgulyás, flekken, mics és pálinka fogyasztás).

 

Korond

4. nap: Ma búcsút veszünk Erdélytől. Reggeli után bepakolunk az autóbuszba és hazafelé indulunk. Útközben megállunk Korondon. Szabadidő és vásárlási lehetőség a főutcán található állandó jellegű kirakodóvásárban, ahol nemcsak a helyi, hanem a környék mestereinek termékei is várják az idelátogatókat. Tovább utazunk, s hazaérkezés Kecskemétre a késő esti órákban.

 

Románia

Általános információk:

 • Hivatalos megnevezés: Román Köztársaság
 • Főváros: Bukarest
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 237 500. 00 km2
 • Hivatalos nyelv: román
 • Vallás: pravoszláv
 • Időeltérés: +2óra a közép-európai időhöz viszonyítva.

 
Földrajz: 
Románia Kelet-közép Európában található. Szomszédos országai: északkeletről Ukrajna és Moldova, nyugatról Magyarország és Szerbia, délről Bulgária. Keleten a Fekete-tengerrel határos. A Kárpátok szinte az egész ország területén végig vonul. Kárpátoktól délre és keletre, Havasalföldön és Moldvában dombságok vannak, amelyeket széles alföldek követnek. Románia Szerbiával és Bulgáriával alkotott határai nagy részét a Duna képezi, ami az ország legnagyobb folyója is egyben. A folyó szerepe a közlekedésben, áruszállításban is igen jelentős. Románia folyóit a Duna gyűjti össze. Nagyobb folyók: Tisza, Maros, Szeret, Olt, Zsilt, Prut, Szamos, Temes, Körösök. A természetes tavak közé tartozik a vulkáni kráterben lévő Szent Anna-tó, vagy a Keleti-Kárpátokban hegyomlás következtében létrejött Gyilkos-tó. Románia természeti adottságai kedveznek az idegenforgalomnak. A legtöbb vendéget évek óta a román tengerpart vonzza. A romániai Kárpátokban közkedvelt kiránduló- és üdülőhelyek vannak. A természet kedvelőinek felüdülést és pihenést nyújt ez a vidék. Románia magyar szempontból legérdekesebb idegenforgalmi központja a Székelyföld, ami nemcsak a látnivalói, hanem a kulturális hagyományai miatt is látogatott. Olyan településekre lehet eljutni , amik évtizeddel vagy akár száz évvel elmaradott, ezt teszi a helyet varázslatossá. 

Beutazási feltételek: Mivel az ország az Európai Unió tagja, így útlevéllel vagy személyazonosító igazolvánnyal lehet belépni az országba. A magyar állampolgárok 6 hónap leforgása alatt 90 napot tartózkodhatnak vízummenetesen Románia területén. Ennél hosszabb tartózkodás esetén tartózkodási engedélyt kell igényelniük a román idegenrendészeti hatóságtól.

Egészségügy: Az országban Európai Egészségbiztosítási kártyával, vagy azt helyettesítő nyomtatvánnyal vehetik igénybe az orvosilag szükséges szolgáltatásokat, a helyi állampolgárokkal azonos feltételekkel.

Vallás: Románia lakóinak többsége (87%) a Román Ortodox Egyház tagja, amely a keleti ortodox kereszténység egyik képviselője. Római katolikus és görög katolikus 5,4%, protestáns 3,7%.  A Fekete-tenger partján fekvő országrészben muzulmán kisebbség él. 

Valuta: Román új lei (RON). Eurót vagy amerikai dollárt lehet váltani. Az árfolyamok között nincsenek nagy különbségek; az utcai csencselők kivételével mindenhol érdemes váltani. 

Strand: A Fekete-tenger partjának üdülőhelyei: Mamaia, Eforie, Mangalia, Neptun, ezek a magyar turisták számára is jól ismertek. Mamaia mellett Eforie Nord, és a Mangalia közelében kiépített Neptun és Olimp a leghíresebb fekete-tengeri üdülőhelyek. Eforie Nord és Eforie Sud üdülőhelyek mellett terül el a magas sótartalmú Techirghiol-tó, amelynek iszapja gyógyhatású.

Biztonság: A közbiztonság viszonylag jó.

Közlekedés: Románia kiterjedt vasúthálózattal rendelkezik. Meglehetősen költségesek a menetjegyek. A költségeket tovább növeli, hogy a gyors- és InterCity vonatok helyjegykötelesek. Erdély több városába, Bakóba és Bukarestbe napi rendszerességgel járnak buszok. A buszok színvonala nem a legjobb, inkább régi, használt buszok közlekednek. A romániai főutak állapota általában jó, de a nagyvárosoktól távoli szakaszokon sokszor találni rossz állapotú utakat. Gyakoriak az útfelújítások is, ahol különösen óvatosan érdemes vezetni. A mellékutak szinte kivétel nélkül siralmas állapotban vannak, nagy részük nyugati kocsikkal járhatatlan. 

Elektromosság: 220 V.

Telefon: Az ország előhívószáma: +40.

Időjárás: Az ország nyugati részén az éghajlat nedves kontinentális, a Kárpátokon túl pedig száraz kontinentális. A tengerparton július második és augusztus első fele a legmelegebb időszak, ilyenkor akár 40 °C-nál is nagyobb lehet a hőség. Szeptemberben még mindig nyárias az időjárás, a 30–35 °C meleg kitűnő strandolási lehetőséget biztosít.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét, a szállás díját félpanziós ellátással, az élőzenés búcsúestet és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépőt, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, amely irodánkban is köthető.

Belépő: Tordai sóbánya: F: kb. 40 RON/fő, Ny és Gy: kb. 20 RON/fő

A fakultatív belépő díjai tájékoztató jellegűek!

A program és szálláshely változás jogát fenn tartjuk!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.
Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!