Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Crikvenica Plitvicei-tavakkal

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Képek
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2022. augusztus 12 - 2022. augusztus 14
Autóbusz
Panzióban, 2-3 ágyas szobákban
Reggeli
Biztosított

További időpontok: 2022.07.15-17. és 2022.08.26-28.

Törzsutas, Nyugdíjas és Gyerekkedvezmény (14 éves korig): 1.500 Ft/fő

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Budai út - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Budapest, Népliget - Székesfehérvár, Alba Park Autópálya Étterem - Siófok, Tesco - Nagykanizsa, Tesco

Crikvenica

1.nap: Találkozás Kecskeméten a volt Domus parkolóban, indulás pénteken az esti órákban (éjszaka az autóbuszon). Folyamatos utazás rövid pihenőkkel.

2.nap: Érkezés Crikvenicára szombat reggel. Autóbuszunkról a tengerparti strandhoz közel szállunk le. Fakultatív ajánlatunk (félnapos program): felszállunk a Kamelija fedélzetére, majd kb. 40 perc alatt áthajózunk Vrbnik városkába. Vrbnik egy kicsiny, ám festői szépségű halászfalu a Krk-sziget keleti részén. A városba látogatók ízelítőt kapnak Horvátország történelméből régi házai és keskeny utcái révén. A különös szépségű helység egy magas, meredek szikla tetején helyezkedik el, körülbelül 50 méterrel a tenger felett. A közeli tenger mélykék színéből kiemelkedve, az ég tiszta kékjébe beleolvadva a kőből épült város a korábbi évszázadok hangulatát idézi. A hajóról leszállva az Óvárost járjuk be idegenvezetőnkkel. A városnézést követően egy borkóstolón veszünk részt, ugyanis a város híres borairól. Borkóstolót követően a tengerpartra megyünk, ahol lesz egy kis szabadidőnk. A szabadprogram után visszaindulunk Crikvenicára, ahol lesz még időnk strandolni. Egész napos strandolás, hajókázás és pihenés után elindulunk a tavakhoz közeli szállásunkra (Vranovaca). 

 

Plitvicei-tavak

3.nap: Reggeli után bepakolunk az autóbuszba, majd a csodálatos park felfedezésére indulunk. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park a legnagyobb területű (295 km2) és legrégebbi park Horvátország nyolc nemzeti parkja közül. A tavak felülete 2 km2, a tizenhat tó füzérszerűen húzódik a Kapela- hegységben, 190-200 mészkő-vízesés köti össze őket. Ezen a napon kb. 10 km-t teszünk meg a tavak körül, ahol gyalogutakat alakítottak ki. Néhol keskeny pallók vezetnek át a vízen, a legnagyobb tavon hajóval lehet keresztülvágni, a kirándulás elején elektromos kisbuszok viszik a látogatókat a bejárattól. A hajót és a buszt szabadon használhatják, a belépőjegy árában benne van. A parkban találhatóak igényesen kialakított mosdók és étterem is. Ezt követően indulunk vissza Kecskemétre, érkezés a késő éjszakai órákban.

Belépjegy árak a "Fontos információk" fül alatt találhatóak!

A belépőjegy ára (250 HRK/fő) horvát kunában, készpénzben, irodánkban fizetendő!

 

Horvátország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Horvát Köztársaság
 • Főváros: Zágráb
 • Államforma: Horvátország többpártrendszerű, parlamentáris köztársaság
 • Terület: 56 538 km2
 • Vallás: római katolikus 77%, protestáns 0%, pravoszláv 11%
 • Hivatalos nyelv: szerb-horvát
 • Időeltérés: GMT +1 óra

Földrajz: A határtól a tenger felé indulva eleinte sík vidékkel találkozhatunk, melyet az átszelő nagyobb folyók hoztak létre, elsősorban a Duna mellékfolyói a Dráva, Száva, utóbbi mellett fekszik a főváros Zágráb (Zagreb). E vidéken 150-160m tengerszint feletti magasságok találhatók, és fokozatosan emelkedik a Velebit hegység irányába. A hegyek délebbre magasabbak, a tenger felé meredekebb a felszín. A tengerpart néhol egészen elkeskenyedik, a hegyek belezuhannak a tengerbe, csak a sziklába vájt utak nyújtanak biztos kapaszkodót. Az északibb területek partvidéke már laposabb. , 50 méter körül emelkednek ki a tengerből, eleinte homokos a part (Pula-Opatija között), aztán fokozatosan kövesedik, Zadar környékén lesz újra szelídebb a partszakasz. A kiépített üdülőterületeken azonban a félelmetes sziklák tövében használható kavicsos strandokat találhatunk. Horvátország nekünk, magyaroknak turisztikailag és gazdaságilag egyaránt fontos. Hosszú, változatos és csodaszép tengerpartja van. Szinte bárhonnan az országunk területéről autóval egy nap alatt leutazhatunk, az anyagiaktól függően megtaláljuk a luxusigényeket kielégítő körülményeket éppúgy mint a szerényebb, olcsóbb üdülési lehetőséget. Szép számmal akadnak látnivalók, történelmi emlékek.
Beutazási szabályok: A magyar állampolgárok valamennyi forgalomban lévő magyar személyi igazolvánnyal - ideértve a régi típusú, füzet alakú igazolványt, valamint az ideiglenes személyi igazolványt is -, beutazhatnak Horvátországba. A személyi igazolvánnyal való beutazás Horvátország területére nincs korhatárhoz kötve.
Egészségügy: Horvátországban a sürgősségi ellátások igénybe vételéhez nincs szükség semmiféle nyomtatványra, a magyar állampolgárok a halaszthatatlanul szükséges ellátásokat útlevelük segítségével vehetik igénybe. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, palackozott vizet élelmiszerboltokban árulnak.
Strandok: Nyilvánosak (kivéve az üdülő-településeknél és a nudista strandokon). Napernyő és napágy csak néhány településen található, térítés ellenében vehető igénybe.
Valuta: Hivatalos pénznem a kuna (HRK), lipa (1 kuna = 100 lipa). A forint bankokban, míg a többi konvertibilis valuta a szállodai recepciókon is váltható. (1 DEM = kb. 3,5 kuna). A hitelkártyákat általában elfogadják, kivéve a kisebb üzletekben és éttermekben. Pénzfelvevő automaták csak a nagyobb városokban találhatóak. Deviza előírások: bevihető, illetve kihozható max. 5.000,- Kuna. Egyéb külföldi fizetőeszközök korlátlanul bevihetők.
Közlekedés: Általában minden szigethez a kompok óránként, a fő szezonban folyamatosan közlekednek, de emellett is számítani kell hosszabb várakozásokra.
Elektromosság: Horvátországban 220 V feszültségű 50 HZ frekvenciájú váltóáramot használnak. Öreg típusú konnektorokat csupán néhány eldugott apartmanban talál.
Időeltolódás: Magyarországhoz képest nincs időeltolódás.
Telefon: Horvátország nemzetközi hívó száma: 00 385 Magyarország hívó száma Horvátországból: 99 36. Leggazdaságosabb a telefonkártya használata nyilvános telefonfülkéből (kb. 20 Kuna=50 egység) vagy a postáról. Mobiltelefon használható.
Búvárkodás: A horvát tengerparton és a szigetek körül mintegy 85 hivatalosan jegyzett és jól leírt búvárterep létezik. Búvárkodás csak a Horvát Búvárszövetség által kiállított érvényes búvárigazolvány birtokában engedélyezett. Az igazolványt 1OO kunáért beszerezhetjük valamennyi hivatalos búvárközpontban. Az igazolvány 1 évig érvényes.
Időjárás: Horvátországban fekvésének köszönhetően több típusú éghajlattal találkozunk. A tengerparti területen az éghajlat földközi-tengeri, napsütötte hónapokkal, a nyár forró és száraz, a tél enyhe és csapadékos. A belföldön kontinentális éghajlat uralkodik. Az adriai tengerpart éghajlata forró és napos. A nyári hónapokban a hőmérséklet eléri itt a 40 °C-ot és a tengervíz hőmérséklete a kellemes 25 °C-ot. Az éghajlatot itt a Földközi-tenger kedvezően befolyásolja. Splitben a levegő átlaghőmérséklete júliusban 25 °C a tengeré ekkor 24 °C-os. Átlaghőmérsékletek: június - 26 °C, júlus - 30 °C, augusztus - 30 °C, szeptember - 26 °C. A víz áltaghőmérséklete : június - 22 °C, július - 25 °C, augusztus - 24 °C, szeptember - 22 °C. A téli hónapokban a hőmérséklet nem esik 5 °C alá, a tengervíz hőmérséklete 12 °C-alá. A hó körülbelül 10 évenként jelenik meg egyszer.

 

 

 

Az ár tartalmazza: Az utazás költségét (autóbusz), a szállás költségét reggelivel és az idegenvezetés díját.
Az ár nem tartalmazza: A fakultatív belépők díjait, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás díját, mely irodánkban is megköthető.

Egyágyas felár: 6.000 Ft/fő

Belépők:
Plitvicei-tavak: F: kb. 250 HRK, 7-18 éves korig: kb. 120 HRK,7 éves kor alatt ingyenes 
Hajókázás: kb. 115 HRK/fő

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!
A program és a szálláshely változtatásának jogát fenn tartjuk!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.

Élmény beküldése

Nagyon jó volt, és nagyon szép. Igazán megérte, és ide mindenképpen még vissza kell menni.

Alex

Meseszép környezet, tökéletes kirándulóhely.

Brigitta

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!