Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Iveco Rosero

Felszereltség: 
Biztonsági öv
Klíma
TV/DVD
Mikrofon
26 fő

Küldje el buszrendeléssel kapcsolatos igényét, hogy segíthessünk az optimális megoldás kiválasztásában. Kérjen árajánlatot!

Kérjen árajánlatot
 • Utazási feltételek
 • Vezetési idők

1. sz. melléklet

ÁLTALÁNOS VÁLLALÁSI FELTÉTELEK

A fix összegű ajánlat tartalmazza:

- Busz használati díját az ajánlatban feltüntetett kilométer vagy óra igénybevételre

- Üzemanyag költségét

- A Sofőr(ök) Különélési díját

- Autópálya és útdíjakat – megegyezés szerint

- Az autóbusz kiállását a telephelyről és az oda való visszaérkezését

Pluszban fizetendő:

- Pluszban, utólag fizetendő a parkolási díj, melynek mértékét előzetesen nem áll módunkban megállapítani, a végszámlában kerül elszámolásra.

- Az esetlegesen felmerülő városbelépők díja (pl. Salzburgban, Dubrovnikban és az összes nagy olasz városban) helyben fizetendő készpénzben, csakúgy, mint az esetlegesen felmerülő komp és alagút díjak

- Sofőrök szállása és ellátása (részleteket lásd lent)

Ott alvással járó vidéki vagy külföldi szállítás esetén az átlagos napi minimum díj 220 km-nek felel meg, mely legfeljebb 12 óra folyamatos napi használatot tartalmaz, melyet minden esetben az előírt összefüggő pihenőidőnek kell követnie. 12 órát meghaladó igénybevétel esetén a 12 órán felüli órák száma pluszban számlázásra kerül. Az autóbusz 1 sofőrrel kizárólag abban az esetben dolgoztatható 15 órát, hetente maximum kétszer egy héten, ha a sofőr napközben minimum 3 óra egybefüggő pihenőidőt tud tartani. Egyéb esetben második sofőr részvétele szükséges az úton. A sofőrök vezetési-pihenési idejének betartása miatt 12 óra feletti használatot csak irodánk visszaigazolásával tudunk vállalni.

Éjszakai szállítást ( 22:00 és 06:00 óra közötti kiállási idő) kizárólag a szabad kapacitás függvényében tudunk vállalni, melynek díja az alapdíjakhoz képest 50 %-os felárral jár.

Sofőrökre és a buszok parkolására vonatkozó információ:

Többnapos program esetén a gépkocsivezető(k) részére félpanziós ellátást és zavartalan pihenése érdekében, külön szoba biztosítását kérjük saját fürdőszobával. A szobához kötelezően járnia kell az ágyneműnek és a takarításnak, ezeket a sofőr nem viszi magával és nem végzi el

Több napos utak esetén az elmaradt étkezésekért 3.000Ft + áfa/alkalom díjat számolunk fel.

A szálláshelynek rendelkeznie kell az autóbusz részére megfelelő parkolóhellyel, egyéb esetben a szállásadónak információt kell szolgáltatnia a közelben lévő őrzött parkolóról, ahová a gépjárművezető az autóbuszt leparkolhatja éjszakára. A sofőr eljutásának költsége (jellemzően taxi) a parkoló és a szállás között a megrendelőt terheli, csakúgy, mint az őrzött parkoló díja. Általános forgalmi adó:

- Áraink nettó árak, a belföldi személyszállítást terhelő 27 % Áfát nem tartalmazzák. A külföldi út mentes az adó alól (0 %).

Megrendelés adattartalma:

- A megrendelésben megadott időpontok és egyéb, a megrendelés teljesítéséhez nélkülözhetetlen adatok hitelességéért a megrendelő felel. Ezek ellenőrzése vagy egyoldalú módosítása nem képez szolgáltatói feladatot (járatszám, érkezési vagy indulási időpont, csomagmennyiség, utaslétszám, stb.).

Megrendelés módosítása:

- Járműkategória módosításával minden esetben új megrendelési igény keletkezik, melynek visszaigazolása az újonnan igényelt kategória szabad kapacitásának függvényében történik.

- Kiállási vagy végzési időpont módosítása a már megrendelt időtartamon (idősávon) belül lehetséges. 72 órán belüli módosításnál a lemondási feltételekben foglaltak lépnek életbe.

- A kiállási vagy végzési időpontnak az eredeti idősávon túlnyúló módosítása (korábbi kezdési vagy későbbi végzési időpont, a teljes szállítás időbeli elcsúsztatása) minden esetben új megrendelésként kezelendő, melynek visszaigazolása az aktuális szabad kapacitás függvényében lehetséges.

- Úti cél vagy azok sorrendjének módosítása az eredi idősávon belül, a teljesíthetőség figyelembe vételével és az esetlegesen felmerülő többletköltség vállalása mellett lehetséges.

Lemondási feltételek:

- Megrendelt és visszaigazolt szolgáltatást lemondani kizárólag irodai kapcsolattartónál lehet, kizárólag írásos formában és a törlést visszaigazoló válaszlevelünk által válik megtörténtté. Az irodai időn kívüli, munkaszüneti vagy ünnepnapokon beérkező lemondások feldolgozására és visszaigazolására az azt követő munkanapon nyílik lehetőségünk. Fentieket megelőzendő kérjük, hogy szűk határidők vagy pihenőnapok esetén az írásbeli lemondás elküldésével egy időben szóbeli (telefonos) értesítés is történjen, az állandó ügyeleti elérhetőségen keresztül.

Általános lemondási feltételek:

- 11 munkanappal a kiállás előtt lemondott megrendeléseknél nem számítunk fel lemondási díjat.

- A kiállást megelőző 10. munkanaptól lemondott megrendelésnél a kötbér mértéke a megrendelés várható összegének 50%-a, de legalább az adott járműkategória minimum kiállási díja.

- 3 munkanapon belül lemondott megrendelések a kalkulált díj 100 %-a fizetendő.

Fizetési feltételek:

Többnapos, és nem rendszeres megrendelő esetén: A kalkulált díj 80%-át , magánszemélyek, alapítványok, egyesületek és külföldi megrendelők esetén 100% -át előre kérjük megfizetni díjbekérő alapján, melynek meg kell jelennie a számlánkon minimum 3 munkanappal a teljesítés előtt. Végelszámolás a tényleges, igazolt teljesítmény alapján, a számla kiállítását követően 8 napos fizetési határidővel.

Cégünk minden esetben papír alapú számlát állít ki, mely aláírás és pecsét nélkül is érvényes és e-mailben juttatjuk el megrendelőinkhez. Amennyiben a számlát postai úton kívánják megkapni, kérjük előzetesen jelezzék, ennek plusz díja 500 Ft + áfa számlánként.

Az utalás költsége minden esetben a megrendelőt terheli.

Sebességhatárok:

- Autóbuszokra vonatkozó sebességhatárok érvényesek a 12+2 személyes vagy annál nagyobb férőhellyel rendelkező autóbuszokra. Ennek megfelelően településen belül 50 km/h, országúton 70 km/h illetve autópályán 100 km/h a maximálisan megengedett sebesség az egyéb korlátozó táblával nem szabályozott esetekben.

- Bármely utánfutóval szerelt jármű autópályás közlekedés esetén a járműszerelvényre vonatkozó 80 km/h korlátozás alá esik.

Menetidő:

- Menetidő tervezésénél kérjük, hogy a közlekedési sebességhatárokat, a vezetési és pihenési időkre vonatkozó részben foglaltakat illetve a külső körülményeket egyaránt vegyék figyelembe. Kérés esetén kollégáink szívesen küldenek megközelítőleges adatot az adott útszakasz menetidejére vonatkozóan.

- Felhívjuk megrendelőink figyelmét, hogy a maximált sebességhatárokon belül a mindenkori forgalmi, időjárási, látási vagy útviszonyoknak megfelelő biztonságos utazási sebesség megválasztása a járművezető kizárólagos hatásköre és kötelessége, a szállított utasok, a rá bízott közlekedési eszköz és a közlekedésben részt vevő külső szereplők biztonságáért személyes illetve büntetőjogi felelősség terheli.

Poggyász:

- Általánosan kezelhető poggyászmennyiség: utasonként egy nagy- és egy kézipoggyász (kézipoggyász: a szemközti szék alá kell férnie (40cm x 20cm x 25 cm), mint például egy kézitáska, laptop táska vagy egy kis méretű hátizsák.) Járműveink ennek megfelelően rendelkeznek a kategóriának és utazói létszámnak megfelelő saját csomagtérrel, ez alól csupán a 16+2 illetve 18+2 személyes buszok képeznek kivételt, ahol kézipoggyász feletti csomagmennyiség elhelyezéséhez külön csomagszállító utánfutó szükséges. Cégünk ezeket a nem speciális szállításra kialakított utánfutókat – az útdíjak kivételével – térítésmentesen biztosítja ez utóbbi két kategóriához. Minden egyéb kategóriájú autóbuszhoz kérje kollégáink segítségét a lehetőségekkel és díjakkal kapcsolatban.

- Az autóbuszban hagyott csomagokért a fuvarozó felelősséget nem vállal, a visszajuttatás költsége az utast terheli

Vis major szituáció:

- Ha a megállapodásban rögzített fuvarfeladatok vagy egyéb kötelezettségek részleges vagy teljes körű teljesítése külső körülmény miatt elháríthatatlan akadályba ütközik (rendkívüli állapot, hatósági intézkedések, útzár, extrém időjárási körülmények, elemi csapások, bombariadó, terrorizmus, vandalizmus, háborús események).

2. sz. melléklet

UTAZÁSI FELTÉTELEK

Biztonság:

- Az autóbuszokon a biztonsági öv nem alap felszereltség, kérjük, eziránti igényét írásban jelezze felénk. Állva utazni, menet közben a járművön sétálni tilos.

- az utastérbe csak kézipoggyász méretű, a kalaptartón vagy az ülések alatt biztonságosan elhelyezhető csomagok felvitelére van lehetőség. Ennél nagyobb méretű poggyászok és egyéb tárgyak szállítása a jármű saját csomagterében (bizonyos típusoknál csomagszállító utánfutóban) történik. A csomagtér átlagos kapacitása utasonként egy nagy és egy kézipoggyászra tervezett, ezt meghaladó csomagmennyiség szállítására előzetes egyeztetés alapján külön járművet tudunk biztosítani.

- Az autóbuszon hagyott csomagokért a fuvarozó NEM vállal felelősséget, a visszajuttatás díja az utast terheli

Étkezés:

- az autóbuszokon bizonyos ételek és italok fogyasztás közbeni elhelyezésére, visszatárolására nincs lehetőség, ezért cégünk a kisebb kiszerelésű, visszazárható csomagolású, szennyeződést nem okozó italok (műanyag palackos ásványvíz, üdítők) és csak nem szóródó, morzsáló ételfélék a ( Gépkocsivezetővel egyeztetve ( fogyasztható.

- pohárból vagy dobozból fogyasztható italok illetve melegkonyhai, gyorséttermi kínálatban elérhető ételek fogyasztását kérjük, hogy a jármű fedélzetén mellőzni szíveskedjenek.

Fedélzeti mosdó használata:

- Az autóbuszokban található wc - a hatályos környezetvédelmi előírásoknak megfelelően - nem használható.

- Az utazások időtartamától függően, rendeletben előírt időszakonként járművezetőink 15 – 45 perc összefüggő állásidő (k)re kötelezőek. Célszerű ezeket a kötelező pihenőket a csoport egészségügyi pihenőivel is összehangoltan, kiépített infrastruktúrával rendelkező pihenőhelyen eltölteni. A szükséges menetidő illetve az utazás gördülékeny megtervezéséhez előzetes segítséget tudunk nyújtani.

Rongálás, szennyezés:

- az autóbusz belső berendezéseiben, felszereltségében, kárpitozásában nem rendeltetésszerű használattal okozott károk helyreállítási költségeit cégünk a megrendelőre hárítja tovább

- az étkezésre vonatkozó feltételek be nem tartása esetén a szennyeződések eltávolításának költségét cégünk a megrendelőre hárítja tovább

- ezen költségek közül fix költség az adott járműkategória egyszeri minimális kiállási díja. Változó költség a pótlások és javítások anyag- és munkadíja vagy a takarítási –fertőtlenítési díj.

3. sz. melléklet

Járművezetők vezetési és pihenési idejére vonatkozó 561/2006/EK előírások:

- Egy járművezető napi (24h) munkaideje 13 óra, ezen belül 9 óra vezetési idő megengedett. Ennek része az üresjáratra vagy telephely ki- és beállásra fordított idő is.

- Két gépkocsivezetővel teljesített járat esetében maximum 21 órás munkaidő alatt legfeljebb 18 órányi vezetés engedélyezett, melynek szintén része az üresjáratra vagy a telephely ki- és beállásra fordított idő.

- A napi előírt rendes pihenő 11 összefüggő óra, melyet a járművezető(k)nek megfelelő pihenést és tisztálkodást biztosító szálláshelyen kell tölteniük. Ez a napi pihenőidő heti viszonylatban 3 alkalommal 9 órára csökkenthető.

- Napközben a folyamatos vezetés maximuma 4,5 óra, ezt követően legalább 45 perc egybefüggő állásidő kötelező, melyet újabb 4,5 óra vezetéssel töltött idő követhet. Az első 45 perc állásidő osztottan, azaz 15 perc majd 30 perc bontásban is teljesíthető.

- Éjszakai (22:00-06:00) folyamatos vezetés maximuma 3 óra, ezt követően a fenti állásidő kötelező. Magyarország gyermekszállítást szabályozó rendelete nem teszi lehetővé gyermekcsoportok éjszakai (23:00-04:00 közötti) szállítását.

Az Európai Unió Tanácsának 561/2006/EK rendelete szerint egy gépkocsivezető:

 • maximális vezetési ideje 9 óra lehet egy nap, mely heti két alkalommal 10 órára emelhető.
 • maximális munkaideje 13 óra lehet, mely heti két alkalommal 15 órára emelhető abban az esetben, ha a 15 órás munkaidőn belül 3 óra egybefüggő pihenőidőt tudott tartani.
 • két napi munkaideje között minimum 11 óra egybefüggő pihenőidőt kell tartani, mely heti két alkalommal felváltható egy minimum 9 órás egybefüggő és egy minimum 3 órás egybefüggő pihenőre.
 • folyamatosan 4,5 órát vezethet. A vezetési idő letelte után legalább 45 perces pihenőt kell tartania. Lehetőség van rá, hogy 4,5 órás vezetési időn belül a 45 perc felosztására először egy minimum 15 perces, utána egy minimum 30 perc pihenőre.
 • Egy gépkocsivezető hetente maximum 6 napot dolgozhat.
 • Amennyiben a program nem teszi lehetővé a fenti szabályok betartását, úgy 2 gépkocsivezető részvétele szükséges!
 • 2 gépkocsivezető folyamatosan 21 órát tölthet úton, ezután 9 óra egybefüggő pihenőidőt kötelesek szálláshelyen eltölteni.

A KRESZ értelmében Magyarországon autóbusszal a legnagyobb megengedett sebesség:

 • lakott területen belül 50 km/h
 • lakott területen kívül 70 km/h
 • autópályán 80 km/h

Szóljon hozzá!